Home Politic Cei mai umanisti dintre patroni s-au oprit la poarta guvernului

Cei mai umanisti dintre patroni s-au oprit la poarta guvernului

DISTRIBUIŢI


Bucurestenii care treceau, ieri, pe la pranz, in zona Pietei Revolutiei, au fost martorii unui eveniment oarecum neobisnuit. Patronii erau pentru prima oara in strada. Ei isi cereau drepturile agitand steaguri, esarfe si pancarte cu insemnele Partidului Umanist. Din doua difuzoare uriase rasuna celebra melodie cantata cu patos pe la intrunirile nationalistilor: -Noi suntem romani…- Trecatorii isi potolesc insa curiozitatea dupa cateva minute. Ei afla de la jandarmii care asigurau paza si de la unii dintre organizatori ca PUR si simplu este vorba de un miting al patronilor!


PUR si simplu patroni!

Umanistii lui Dan Voiculescu venisera de prin toate judetele tarii pentru a participa la un nou miting organizat de conducerea centrala. Pancartele cu sigla partidului si slogane specifice ale PUR dominau manifestarea, putandu-se constata cu ochiul liber ca majoritatea patronilor erau, de fapt, umanisti sadea. -Reinfiintati Ministerul pentru IMM-, -Romania PUR si simplu fara coruptie-, -Clasa de mijloc – viitorul Romaniei- si alte slogane de acest gen demonstrau fara dubii ca -patronii- care au protestat ieri, civilizat de altfel, erau membri ai formatiunii lui Dan Voiculescu. Insa, liderul PUR si intreaga conducere a partidului era prezenta la miting.

De pe o scena improvizata, vicepresedintele UGIR Doru Vecerdia s-a aratat mahnit ca -a fost demonetizat de sistemul comunist cuvantul patron- si ca nici in ziua de azi patronilor nu li se da importanta cuvenita de catre autoritati. -La ora actuala sunt 300 de imbuibati, iar ceilalti mor de foame-, a spus reprezentantul patronilor din UGIR. Alti vorbitori au criticat si ei dezinteresul actualei puteri fata de intreprinzatorii romani, sugerand guvernului sa-i scuteasca pe acestia de impozitul pe profitul reinvestit, sa foloseasca banii din privatizare pentru plata datoriei publice, sa reduca impozitele pe salarii, sa ia masuri pentru ca TVA sa se plateasca trimestrial, sa stimuleze exportul si sa incurajeze investitiile.

Dialog cu soldatul de la poarta guvernului

Participantii la miting au marsaluit apoi spre Palatul Victoria. Ei au stationat cateva minute in fata cladirii guvernului, asteptand ca o delegatie a protestatarilor, condusa de vicepresedintele PUR Bogdan Pascu, sa-i inmaneze premierului Adrian Nastase o scrisoare ce continea doleantele intreprinzatorilor romani. -Solii- au avut insa parte de o surpriza neplacuta. Ei nu au fost lasati sa intre in cladire de soldatul de la poarta. -Desi s-a respectat procedura oficiala de instiintare a executivului cu privire la intentia PUR si a intreprinzatorilor de a solicita o intrevedere cu un reprezentant al guvernului, la momentul sosirii delegatiei la sediul din Piata Victoriei nu era nimeni care sa poata dialoga cu noi-, s-a aratat dezamagit Bogdan Pascu. Scrisoarea a fost lasata, in aceste conditii, la registratura. O scrisoare asemanatoare, semnata tot de Dan Voiculescu, a fost depusa si la sediul FMI, delegatia PUR fiind primita personal de reprezentantul rezident al Fondului in tara noastra, Graeme Justice. Cele doua scrisori contineau problemele acute cu care se confrunta intreprinzatorii, precum si solutii posibile in sprijinirea capitalului autohton.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.