Acasă Politic Cîțu a modificat în această seară prin OUG Codul Muncii

Cîțu a modificat în această seară prin OUG Codul Muncii

DISTRIBUIȚI

În seara dinaintea votului privind moțiunea de cenzură, Premierul Florin Cîțu a modificat prin ordonanță de urgență Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii care urmează a fi publicată în Monitorul Oficial.

  • Guvernul introduce măsuri pentru combaterea fenomenului cunoscut sub denumirea de ”muncă la gri”, care constă nu doar în disimularea unui contract individual de muncă cu normă întreagă într-un contract de muncă cu timp parțial, ci și în acordarea în fapt de către angajator a unui salariu mai mare decât cel evidențiat în documentele financiar-contabile, așa numitul ”salariu în plic”.
  • Va fi definită, combătură și sancționată ”munca subdeclarată”.
  • Va fi redefinită și sancționată munca nedeclarată prin primirea la muncă a unui salariat cu depășirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parţial
  • Va fi reglementată contravenția  de acordare a unor drepturi salariale net mai mari decât cele constituite și evidențiate în statele de plată ale salariaților.
  • Va fi reglementată, în cadrul lanţurilor de subcontractare, răspunderea contractantului căruia întreprinderea angajatoare îi este subcontractant direct, în solidar cu aceasta sau în locul său, pentru drepturile salariale nete restante datorate salariaților de către subcontractant

1 COMENTARIU

  1. Asta i debun augur , Bravo lui . Niste nemernici se joaca cu pensiile romanilor , pentru 2 lei in plus . E josnic si tragic ! Asta este cred singura masura buna care o pot ,,imputa,, lui Superman , restul sunt excrocherii si jmenuri cu strainii , amanetand Romania .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.