DISTRIBUIŢI
ciuvică

Dan Voiculescu și Traian Băsescu sunt doi politicieni români despre care CNSAS a emis decizii de colaborare cu Securitatea. Ambii au contestat în instanță deciziile. Dan Voiculescu a pierdut definitiv procesul cu CNSAS, Traian Băsescu a pierdut la fond, a exercitat calea de atac iar apelul este încă pe rolul Înaltei Curți.
Ambii politicieni au completat de mai multe ori declarații pe propria răspundere că nu au fost colaboratori ai Securității, ceea ce ar putea reprezenta infracțiunile de fals și uz de fals.
Grupul de Investigații Politice condus de vedeta Antenei 3, Mugur Ciuvică, a depus zilele trecute un denunț la Parchetul General împotriva lui Traian Băsescu pentru cele patru declarații depuse de-a lungul timpului de acesta în cadrul alegerilor la care a candidat. Ciuvică a identificat 3 infracțiuni comise de Băsescu cu termene de prescripție simplă între 5 și 8 ani iar cele de prescriție specială între 7,5 ani și 16 ani: fals în declarații, abuz în serviciu și înșelăciune.

Cum Dan Voiculescu, deja are antecedente penale, fiind condamnat la zece ani de închisoare pentru spălare de bani și eliberat condiționat, nu-și mai dorește la cei 73 de ani să se mai confrunte cu un nou proces penal și, cel mai probabil, s-a enervat când a auzit că se poate deschide o cutie a Pandorei cu acest subiect. E adevărat că procurorii au verificat declarațiile depuse de Voiculescu în 2008 și 2012 dar doar pentru fals și uz de fals și cum 7,5 ani, termenul de prescripție specială, au trecut, nu se mai poate întâmpla nimic.

Iată însă că Ciuvică a răscolit rahatul dând noi interpretări juridice declarațiilor depuse de Băsescu, similare celor depuse de Voiculescu și cu termene de prescripție a răspunderii penale prin 2028.

Probabil așa se explică știrea publicată de Antena 3 unde GIP este prezentat ca Poliție Politică (vezi foto): „Ca Poliție Politică, Grupul de Investigații Politice a depus plângere la parchet pentru fals în declarații, abuz în serviciu și înșelăciune.” S-o fi gândit Dan Vociulescu că poate Băsescu câștigă în apel și atunci vorba românului: „nu-i pentru cine se pregătește, ci pentru cine se nimerește?”

Citește și Toată pasărea pe limba ei piere: Ciuvică a pierdut și la CEDO procesul „Băsescu securist”

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.