Acasă Politic Congres USR: Dan Barna, candidat la alegerile prezidenţiale

Congres USR: Dan Barna, candidat la alegerile prezidenţiale

DISTRIBUIȚI

Preşedintele USR Dan Barna a fost ales, în cadrul celui de-al 4-lea Congres Naţional, candidatul la alegerile prezidenţiale din partea USR. Dan Barna a fost ales cu 324 voturi, din 466 exprimate.

Candidatul USR la alegerile prezidenţiale a fost ales de peste 500 de delegaţi din toată ţara. În scrutinul intern pentru desemnarea candidatului USR la Preşedinţia României s-au înscris patru candidaţi: Dan Barna (ales cu 324 voturi), Mihai Goţiu (votat de 134 membri), Dumitru Stanca (votat de 5 membri) şi Dragoş Dinulescu (votat de 3 membri).

„Am mai făcut încă un pas în obiectivul Alianţei USR PLUS de a guverna în 2020. În cadrul mecanismelor statutare ale USR, astăzi, au avut loc alegerile pentru nominalizarea candidatului USR la poziţia de candidat la Preşedinţia României. În urma alegerilor, USR m-a mandatat să reprezint acest partid. Este un rezultat care confirmă eforturile de 2 ani, de când conduc acest partid, de a ne dezvolta şi a fi ceea ce România are acută nevoie: un partid nou şi proaspăt care să aducă societatea activă şi modernă din spectrul politic pentru a merge mai departe în Europa. Astăzi, obiectivul nostru este guvernarea din 2020, iar toate eforturile pe care le facem sunt pentru a ajunge anul viitor acolo. Pe de altă parte, cel mai interesant obiectiv pentru România la aceste alegeri prezidenţiale va fi posibilitatea de a alege, în turul al doilea, între candidatul PNL şi cel al Alianţei USR PLUS.”, a declarat preşedintele USR Dan Barna, după anunţarea rezultatelor.

USR este consecvent şi îşi respectă procedurile interne transparente pentru alegerea candidaţilor la toate tipurile de alegeri. Competiţia internă face parte din procedurile statutar necesare ale USR, în paralel desfăşurându-se şi discuţiile în cadrul Alianţei USR PLUS.

Înainte de votul celor 500 de delegaţi, preşedintele Dan Barna le-a transmis membrilor USR, de pe scena Teatrului Naţional, că: „Dacă este o funcţie care are mai mare nevoie de o parte din ADN-ul USR, de curajul, puterea de acţiune şi elanul USR, aceasta este funcţia de Preşedinte al României. USR este singura forţa politică din România care are astăzi o viziune şi care a arătat că este dispusă să meargă mai departe decât oricare alta pentru a transforma această viziune în realitate. După toate lucrurile pe care am reuşit să le facem împreună în ultimii 3 ani, sunt sigur că avem o şansă reală ca USR PLUS să dea Preşedintele. Şi ştiu că aveţi curajul să intrăm în această competiţie. Ştiu că avem voinţa să mergem până la capăt pe acest drum. Suntem Games of Thrones ca energie, dar ca viziune suntem Star Trek-ul României. Vă cer doar să aveţi încredere în mine că vă pot reprezenta cu succes şi în calitate de candidat la Preşedinţia României.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.