Acasă Politic Dăncilă: Vom răspunde cu soluții corecte problemelor pe care le întâmpinați în...

Dăncilă: Vom răspunde cu soluții corecte problemelor pe care le întâmpinați în salarizarea personalului medical

DISTRIBUIȚI

Premierul Viorica Dăncilă, ministrul Sănătății, Sorin Pintea, ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, au discutat astăzi cu managerii spitalelor pe tema salarizării din sistemul de sănătate și a modalității de aplicare a sporurilor.

‘Am vrut să avem această discuție pentru că domeniul sănătății este prioritar pentru mine, ca prim-ministru, pentru Guvernul pe care îl conduc. Din acest motiv, sănătatea, alături de educație, a beneficiat de încă o majorare salarială. Vă ascult cu toată deschiderea pentru că vreau să văd direct cu ce probleme vă confruntați. Vom analiza tot ceea ce semnalați dumneavoastră, astfel încât să venim cu soluții concrete și corecte, care să răspundă situațiilor pe care le întâmpinați’, a afirmat prim-ministru Viorica Dăncilă.

Managerii care au intervenit în cadrul întâlnirii au apreciat că noua legislație privind salarizarea în sănătate a determinat majorări salariale consistente, îndeosebi pentru medici. Însă, au semnalat că sunt și cazuri punctuale în care veniturile unor angajați din sistem, aferente lunii martie 2018 au scăzut în raport cu venitul încasat pentru februarie 2018. De asemenea, au fost semnalate unele diferențe în ceea ce privește veniturile medicilor, ca urmare a aplicării regulamentului de sporuri, în funcție de ordonatorul principal de credite de care aparține spitalul în care lucrează, respectiv Ministerul Sănătății, consiliul județean sau consiliul local.

Ca urmare a consultărilor cu cei aproximativ 350 de manageri de spitale, premierul Viorica Dăncilă a stabilit formarea unui grup de lucru din care să facă parte reprezentanți ai Executivului și manageri ai unor spitale din subordinea Ministerului Sănătății, ai consiliilor locale și județene, precum și ai spitalelor monospecializate. Acest grup de lucru va analiza problemele semnalate de manageri și va propune soluții de răspuns.

6 COMENTARII

 1. TUDOREL VA DOVEDI PARTIDULUI CA E CEL MAI BUN. SI IMPREUNA CU CCR VOR DUCE LA INDEPLINIRE SARCINA PRIMITA. O VOR DA AFARA PE KOV.
  TREBUIE SA URMARIM ATENT SA VEDEM CUM ISI VA PRIMI RASPLATA. IN NOUA ROMANIE PREACURATA.
  OARE ISRAELIENII CARE STABILESC STRATEGIILE TOVARASILOR CE CONTRIBTIE AU AVUT

 2. CHIAR CU SALARIILE MARITE SE PRACTICA DAREA SI LUAREA DE PLIC.
  ACUM MAI RELAXAT.
  PARTIDUL SI OAMENII DE AFACERI PRIN VOCEA CEA MAI BOGAT AU HOTARAT CA NU E CORUPTIE IN romania.

 3. In spitalul in care lucrez (spital de monospecialitate) scaderea la circa 50% din intreg personalul nu este numai raportat martie la februarie 2018, dar este si o scadere raportat martie 2018 la decembrie 2016 pentru toti cei 50% la care au fost inregistrate scaderi. Inca o mare minciuna! De asemenea ati afirmat ca personalul TESA ramine cu veniturile lunii februarie 2018 pina la finele anului 2018. La noi nu s-a intamplat asa, prin urmare o alta mare minciuna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.