DISTRIBUIŢI

Pe 15 noiembrie 2016, președinta Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, era săltată de poliție la 6 dimineața din vila unde înnoptase cu tânărul său consilier, căsătorită fiind, pentru că primise de la câțiva oameni de afaceri suma de 275.000 de Euro. Dosarul a pornit de la denunțul fostului amant al lui Pătru cu care aceasta avusese o relație de 3 ani după cum chiar ea a recunoscut în fața judecătorilor care au decis s-o aresteze pentru corupție, adulterul nemaifiind infracțiune de cca 15 ani. La momentul arestării, președintele PSD Liviu Dragnea, a anunțat că Pătru e nevinovată dar a fost arestată pentru că aceasta declanșase ancheta „finanțării ilegale” a partidului lui Nicușor Dan, informație nepublică până atunci.
După anunțul lui Dragnea, Pătru a scurs și ea la presă informația că ea a fost arestată ca să nu facă publice ”ilegalitățile” făcute de Nicușor Dan.
AEP a decis în 2016 ȋn urma verificărilor efectuate, deşi mandatarul financiar coordonator al USB a solicitat rambursarea unei cheltuieli electorale totale de 686.703,95 lei, să nu ramburseze suma de 152.291,94 lei (cheltuieli – 19.170 lei, respectiv contribuţii – 133.121,94 lei).

A.E.P. a invalidat abuziv contribuţii ȋn cuantum de 133.121,94 lei, structurate după cum urmează:
• 93.759 lei – donaţii primite de la Asociaţia G2 şi care nu aveau documente justificative din care să rezulte modul de dobândire şi ȋncasare a acestora;
• 19.406,6 lei – donaţii fără documente justificative din care să rezulte modul de dobândire şi ȋncasare a acestora;
• 19.956,34 lei – suma utilizată ilegal dintr-o contribuţie ȋn valoare de 20.000 lei depusă eronat de Sergiu Moroianu (soţul vicepreședintelui USB Clotilde Armand), ȋn contul de campanie al Municipiului Bucureşti, ȋn condiţiile ȋn care nu deţinea nicio calitate pentru a efectua depunerea respectivă (nu era candidat la alegerile locale).

Astăzi Curtea de Apel București a obligat AEP să ramburseze reclamantei USR exact suma de 152.291,94 lei invalidată abuziv și pentru care se spunea că ar fi fost săltată țoapa cu nenumărați amanți.

„Decizia Curții de Apel București confirmă că donațiile online făcute în campania pentru Primaria Generală din 2016, atât pentru mine cât și pentru Uniunea Salvați Bucureștiul, sunt legale. Prin urmare, Autoritatea Electorală Permanentă a acționat abuziv când a respins aceste donații.
Este o decizie importantă a justiției pentru campaniile electorale viitoare, în care donațiile mici, de la foarte mulți oameni, vor putea în mod real să influențeze rezultatul alegerilor.
Mulțumiri personale și felicitări speciale avocaților Oana Anghel, Vlad Gheorghe, Alex Ciurea și George Edward Dircă pentru acest succes important pentru procesul electoral din România.
Mulțumesc de asemenea tuturor celor care au făcut donații online și au contribuit astfel la o decizie care cred că va influența în bine alegerile din România.”, a anunțat astăzi Nicușor Dan.

Foto: NasulTV – Pătru căutându-și susținere

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.