Acasă Politic Demnitarii, fortati sa-si doneze cadourile celor saraci

Demnitarii, fortati sa-si doneze cadourile celor saraci

DISTRIBUIȚI

Guvernul a aprobat ieri proiectul de lege care ii obliga pe demnitari sa-si rascumpere cadourile primite in timpul exercitarii mandatului. Asa cum se anunta de acum doua saptamani, proiectul spune ca acele cadouri care depasesc 300 de euro vor fi predate la Directia de protocol sau la directorul de institutie. Aici vor ramane pana ce o comisie speciala de evaluare se va pronunta asupra valorii exacte a obiectelor. La cerere, persoana care a primit bunurile respective si le poate rascumpara la pretul stabilit de comisie.

Nou fata de varianta de proiect prezentata acum doua saptamani de Despina Neagoe, purtatoarea de cuvant a executivului, este faptul ca acum se precizeaza ce se va intampla cu acele cadouri -nedorite- de demnitari. Potrivit proiectului, ele -vor fi valorificate, transmise cu titlu gratuit unor asezaminte de ocrotire sociala sau pastrate in patrimoniul autoritatii-. Sumele rezultate din valorificarea cadorilor se vor varsa, dupa caz, la bugetul statului, la bugetele locale sau ale autoritatilor si institutiilor.

Legea cadourilor a fost data -in conformitate cu practica curenta a unor tari cu traditie democratica, cum ar fi Germania sau Marea Britanie-. Guvernantii au fost fortati sa grabeasca adoptarea acestui proiect de lege dupa ce presa a scris ca membrii delegatiei guvernamentale care s-a deplasat recent in Kuweit si Liban au fost cadorisiti cu aur de gazdele lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.