Acasă Politic Dosarul demolărilor ilegale din Berzei –Buzești ajunge la DNA

Dosarul demolărilor ilegale din Berzei –Buzești ajunge la DNA

DISTRIBUIȚI

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 și-a declinat competența în dosarul demolărilor ilegale din Berzei-Buzești și a trimis dosarul spre soluționare către Direcția Națională Anticorupție.
Anunțul a venit după ce deputatul Nicușor Dan a solicitat o audiență prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 pentru a discuta despre riscul prescrierii în cazul a două infracțiuni importante săvârșite de autorități în acest dosar complex.
,,Au trecut deja 8 ani de la demolările ilegale din zona Berzei-Buzești și de la începerea urmăririi penale în rem. În acest timp, Asociația Salvați Bucureștiul a câștigat definitiv numeroase procese civile, demonstrând că 50 de imobile , din totalul de 70, au fost demolate ilegal. După 8 ani, exista riscul ca două infracțiuni importante, cea de abuz în serviciu și cea de distrugerea elementelor de patrimoniu cultural, să fie prescrise, iar cei vinovați să nu mai răspundă de ilegalitățile comise,, a declarat deputatul Nicușor Dan.
Prin declinarea competenței în acest dosar către DNA, prescripția se întrerupe, ordonanța de trimitere a dosarului urmând să fie comunicată și inculpaților.
Pentru demolările ilegale din Berzei-Buzești au fost depuse plângeri pe numele fostului primar Sorin Oprescu, fostului architect-șef Gheorghe Pătrașcu , dar și pe numele altor directori din Primărie care au semnat documentele în baza cărora s-au comis ilegalitățile.
Conform informațiilor oficiale, cheltuielile cu exproprierile, până la finalul anului 2017, au fost de 168 774 953, 48 lei, iar valoarea totală a lucrărilor este de 212 548 467, 25 lei. Bani publici, cheltuiți ilegal la ordinul unor politicieni și funcționari.
Doasarul demolărilor ilegale din Berzei-Buzești este al trei dosar care ajunge la DNA în urma plângerilor depuse de Asociația Salvați Bucureștiul, după dosarul construcției ilegale din Calea Dudești nr 94 și cel al demolării ilegale a anexelor Palatului Știrbei de pe Calea Victoriei.
,,E important ca legile să fie respectate, iar patrimoniul Bucureștiului să nu mai fie la îndemâna mafiei imobiliare, cu complicitatea autorităților. Cei responsabili de încălcarea legii trebuiesă răspundă pentru faptele lor. Doar așa vom putea avea administrații responsabile, preocupate de problemele cetățenilor și de asigurarea unor condiții de viață decente,, susține deputatul Nicușor Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.