Acasă Politic Dragnea a fost membru în „ statul paralel ”: a semnat și...

Dragnea a fost membru în „ statul paralel ”: a semnat și el când era ministru protocol cu SRI

DISTRIBUIȚI

De o bună bucată de vreme PSD, ALDE, Antena 3 și România TV ne-au obosit cu statul paralel. Iată însă că acum aflăm că și Liviu Dragnea și câți alții au făcut parte din ceea ce penalii astăzi definesc ca fiind statul paralel. Cum Nicușor Dan a adus în Parlament politicieni foarte buni (mulțumim, Nicușor!), aceștia sunt ca un ghimpe în coastele fostului USL. Asta în timp ce oamenii puși pe liste de foarte inteligenta Alina Gorghiu pleacă pe capete la PSD-ALDE. Dar așa se întâmplă când ajunge să conducă un partid o persoană a cărei carieră s-a construit pe umerii bărbaților cu care s-a iubit, vezi cazurile Udrea și Gorghiu.

Membru al Comisiei pentru Controlul SRI, deputatul Lucian Daniel Stanciu Viziteu, din partea USR a dezvăluit că în calitatea sa de ministrul al Dezvoltarii Regionale, Liviu Dragnea, a semnat un protocol de colaborare cu SRI.

“Salut decizia anumitor instituții de a desecretiza protocoalele semnat de Serviciul Român de Informații cu structuri și instituții din statul român. Astfel de documente sunt de interes public și este obligatoriu ca cetățenii români să cunoască arhitectura instituțională a statului român. În același timp, solicit Serviciului Român de Informații și Ministerului Dezvoltării Regionale să facă public și protocolul semnat între aceste două instituții, pe care se află chiar semnătura domnului Dragnea”, declară deputatul USR Lucian Daniel Stanciu Vizitei, membru în comisia de control a SRI.

“Articolul 14 din legea de organizare a SRI menționează faptul că serviciul “colaborează cu Serviciul de Informații Externe, Serviciul de Protecție și Pază, Ministerul Apărării Naționale,Ministerul de Interne, Ministerul Justiției, Ministerul Public, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Economiei și Finanțelor, Direcția Generală și Vămilor precum și cu celelalte organe ale administrației publice”, amintește Viziteu.

Legea de funcționare a SRI stabilește că aceste colaborări au ca scop “îndeplinirea atribuțiilor ce îi revin” prin lege.

“Conform acestor prevederi legale, SRI era obligat să colaboreze instituțional în primul rând cu instituțiile menționate expres, printre care se află Ministerul Justiției și Ministerul Public. Nicăieri nu avem însă stipulată expres necesitatea SRI de a semna un protocol secret cu Ministerul Dezvoltării Regionale. De aceea, solicit acestor instituții să facă public acest document, pentru a vedea dacă domnul Dragnea a încălcat sau nu legea în momentul în care a semnat acest protocol. În același timp, solicit instituțiilor media care au arătat un interes major față de subiectul protocoalelor să arate același interes și față de protocolul secret semnat de Liviu Dragnea”, încheie liderul USR.

 

1 COMENTARIU

  1. NU POTI SA NU TE INTREBI DACA CE SE PETRECE ACUM NU ESTE O OPERATIUNE A SECURITATII.
    PROBABIL SANT IN JOC BANI MULTI. SE AUDE CA FELIX SE ROAGA PENTRU VIATA VESNICA LA DUMNEZEUL DIN ICOANELE DE LA MANASTIREA SECU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.