Acasă Politic Gabriela Firea, cea mai talentată dintre politicieni în a minți

Gabriela Firea, cea mai talentată dintre politicieni în a minți

DISTRIBUIȚI

Gabriela Firea nu ne mai surprinde deloc atunci când minte. În campania electorală pentru prezidențialele din 2014 Firea mințea cu nonșalanță că nu la secțiile de votare din Londra nu e nimeni, prezentând o filmare de la secția din Liverpool. În aprilei 2015 Firea anunța că „Guvernul Ponta a realizat cea mai mare creștere a numărului de kilometri de autostradă din ultimii ani. Mai precis, în perioada 2012-2014 au fost construiți cca 700 de Km de autostradă, cu cca 300 Km mai mult decât în perioada 2000-2011. Tocmai de aceea, PNL trebuie să știe că, dacă există un guvern care poate duce la bun sfârșit marile proiecte de autostradă, inclusiv autostrada Pitești-Sibiu, acela este Guvernul Ponta”. La acel moment România avea 684,7 km de autostradă, din care 109,6 făcuți de Ceaușescu, 152 km făcuți până în 2007 iar restul de 423,1 km inaugurați începând cu decembrie 2009.
În septembrie 2015, cu ocazia începerii noului an școlar Firea mințea că a fost și ea dascăl (n.r. la școală, nu la biserică). În campania electorală de la primărie Firea a mințit excepțional că va semaforiza capitala, că va fluidiza traficul prin soluțiile pe care numai ea le are și totul pe banii UE. La doi de la preluarea mandatului, Bucureștiul e un oraș blocat.
Acum Primăria Generală încearcă să-și acopere ilegalitățile, manipulând opinia publică prin informații care contrazic poziții oficiale anterioare ale Primăriei Capitalei.
Pentru a-și justifica avizul de defrișare, Primăria susține că spațiul din Parcul Tineretului pentru care a aprobat tăierea copacilor, pentru ca în locul lor să se ridice blocuri de 14 etaje, nu este spațiu verde.
Această informație este infirmată chiar de către un document al aceleiași Primării Generale, eliberat în 15 februarie 2017. Conform acestui document, Direcția de Mediu din Primăria Capitalei a constatat că acest amplasament intră sub incidența OUG 114/2007 privind protecția mediului, care specifică la art.71 că ,,Schimbarea destinației terenurilor amenajate ca spații verzi și/sau prevăzute ca atare în documentația de urbanism, reducerea suprafețelor acestora ori strămutarea lor este interzisă, indiferent de regimul juridic al acestuia,,.
Astfel, în urmă cu un an Direcția de Mediu din Primăria Generală susținea într-o adresă oficială că terenul este încadrat la spațiu verde, că nu-i poate schimba destinația și, prin urmare, nu poate da aviz de defrișare, iar acum, cu doar câteva zile înainte ca justiția să se pronunțe într-un proces care vizează tocmai salvarea acestui spațiu verde, dă aviz de defrișare, fără să mai aștepte decizia instanței.
Graba Primăriei Capitalei e suspectă, în condițiile în care Bucureștiul suferă din cauza lipsei spațiilor verzi adecvate, fiind unul dintre cele mai poluate orașe din Europa.
„Primarul General Gabriela Firea este direct responsabilă de această situație și trebuie să explice public de ce o Direcție din subordinea sa și-a schimbat brusc poziția și a dat aviz pentru defrișarea copacilor, favorizându-i astfel pe cei care vor să ridice blocuri de 14 etaje pe spațiul verde.
Reamintesc că pe 4 iunie 2018 urmează să se judece dosarul înaintat de Asociația Salvați Bucureștiul și Eco-Civica pentru salvarea acestui spațiu verde dar, din păcate, înainte ca justiția să se pronunțe, terenul a fost ras de copaci, în baza acceptului ilegal dat de Direcția de Mediu din cadrul Primăriei Capitalei.”, spune Nicușor Dan, Deputat de București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.