Acasă Politic Groapa din Zambaccian

Groapa din Zambaccian

DISTRIBUIȚI

Am trait sa o aud si p-asta. Un teren in buricul targului nu valoreaza nici cat o ceapa degerata. Domnul Nastase s-a pacalit – auziti si va minunati – cand a luat de la onestul politician Gabriel Bivolaru terenul din Zambaccian pe care acum se inalta un maiestuos bloc cu trei etaje. Era o groapa de gunoi, lacrimeaza Amarie. Nu-mi dau inca seama daca Ioan Amarie, autorul acestor calcule imobiliare, realizeaza ca a facut o gafa monumentala trasformandu-se din procuror PNA in avocat al apararii, sau pur si simplu n-a avut de ales. Sa incerci insa sa-i convingi pe ziaristi ca domnul Nastase a fost chiar un om curajos ca s-a incumetat sa tranteasca ditai imobilul pe un teren asa de -pagubos-, ba sa-i mai plangi si pe umar ca n-a ales o solutie inginereasca prea fericita e deja jenant. Ai impresia unui viol intelectual. Pur si simplu ti se cere sa fii prost. Si apoi, ca sa-i ameteasca si mai tare pe ziaristi si sa arate, chipurile, ca e echidistant, Amarie anunta ca nici in cazul lui Radu F. nu e vorba de coruptie. Sa fim seriosi. O strategie banala de sahist de Cismigiu. Las pionul pe tabla ca sa stea in fata regelui si sa-l protejeze.

Asta nu demonstreaza nimic, decat poate ca halci importante din justitie se vand pe nimic in galantarele PSD.

Sa ne reamintim. Nu cu mult timp in urma, Mona Musca sesiza PNA tocmai in legatura cu dubioasa tranzactie facuta intre actualul premier si un personaj care se afla acum in puscarie pentru o frauda de sute de milioane de dolari. Ce sa intelegem noi din declaratia lui Ioan Amarie? Ca dosarul a fost repede solutionat. Iar Adrian Nastase a fost chiar pacalit de Bivolaru si a dat o suma prea mare fata de pretul pietei pe o groapa de gunoi. Groapa, groapa, dar in centrul Capitalei, zona de vile si jeep-uri.

In sesizarea adresata de Mona Musca se arata ca Adrian Nastase a achizitionat, in 1998, un teren cu suprafata de 700 metri patrati, situat in Bucuresti, Strada Zambaccian 16, la un pret de 11.000 dolari, de 25 de ori mai mic decat pretul pietei. Terenul a fost achizitionat in 1994 de fostul deputat PSD Gabriel Bivolaru, si a fost vandut dupa doi ani soacrei acestuia, mama Monei de Freitas. Pentru a i se pierde urma proprietarului, terenul este preluat de Atena Marianthi Teodoru, care in 1998 il vinde Cabinetului individual de Avocatura -Adrian Nastase-. Lasand la o parte ce zice Mona Musca, direct interesata politic sa-l arda pe Nastase, e vorba de 700 de metri cu 11.000 de dolari. Acum, un teren ca acela face cu siguranta destul peste 100.000 de dolari. Saracu* premier, ce-a mai pierdut din afacerea asta.

Sigur ca nu se astepta nimeni ca Amarie sa-l imbrace-n dungi pe seful politic al fratelui sau, dar macar sa-l fi aparat mai cu perdea. Sa ne lase si noua impresia macar de aparenta libertate a justitiei. Cum sa mai demonstrezi acu* ce combinatii o fi avut Adrian Nastase cu Gabriel Bivolaru cand la vremea respectiva se umbla in haita pe la Parchet. Cand Ion Iliescu insusi il mangaia pe obrajori pe Bivolaru.

Nu-i cerea nimeni lui Amarie sa dea cu barda lui de plastelina in capul PSD, dar macar sa nu insulte inteligenta unor oameni care pot consulta oricand mica publicitate imobiliara si de acum, si de acum sase ani. Ba, eu sunt convins chiar ca Radu F., ca sa discutam despre celalalt caz, avea urechile de guma, alungite peste poate pentru postul de lider spiritual al evreilor din Romania si poate ca ar fi facut multe. Tot asa cum sunt convins ca pentru terenul din Zambaccian Nastase nu i-a ramas dator lui Bivolaru. Numai ca la aceste concluzii nu va putea ajunge niciodata un PNA ale carui catuse stau mai mult de mainile sale decat de cele ale -tunarilor- grei ai Romaniei. Bine macar ca Bivolaru a ajuns dupa gratii, cel putin pentru o vreme, iar Radu F. nu va putea pune in aplicare ce ar fi fost in stare sa promita in schimbul unei pozitii de frunte in comunitatea evreiasca. Nati Meir insa iese basma curata in conditiile in care si darea de mita e la fel de grava ca si luarea de mita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.