Acasă Politic Juristii PSD piaptana ordonanta aprobarii tacite

Juristii PSD piaptana ordonanta aprobarii tacite

DISTRIBUIȚI


Ordonanta prin care cererile de autorizatii de orice tip nerezolvate de institutii se considera aprobate a fost ieri analizata din nou de oamenii PSD. Senatorii partidului de guvernamant din Comisia juridica, in frunte cu Antonie Iorgovan – specialist in drept administrativ – au operat o serie de modificari exceptand aplicarea ei in domeniul alimentatiei publice. Impreuna cu reprezentantii ministerelor emitente, senatorii pesedisti au introdus si o infractiune legata de acest domeniu. Astfel, fapta functionarului public care cu rea-credinta, buna stiinta, nu indeplineste procedurile pentru emiterea autorizatiei se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani.

Sefii administratiei care nu rezolva in maximum 30 de zile cererile de autorizare (in legatura cu care a fost sesizata si instanta de contencios) vor plati amenzi de cate 500.000 de lei pe zi de intarziere.

Ajunsa la Senat, ordonanta va fi luata din nou in dezbaterea Comisiei juridice saptamana viitoare pentru validarea ei prin lege, aceasta oferind cetateanului -o formula berbec care loveste in mecanismele osificate democratice-, dupa cum arata Iorgovan, care a mai precizat ca criticile sale -nu sunt atacuri la adresa lui Adrian Nastase-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.