Acasă Politic Legea Curții de Conturi și legea pensiilor, constituționale

Legea Curții de Conturi și legea pensiilor, constituționale

DISTRIBUIȚI

Curtea Constituțională a respins miercuri sesizarea președintelui Traian Băsescu cu privire la neconstituționalitatea legii Curții de Conturi, precum și contestația formulată de Guvern cu privire la neconstituționalitatea legii pensiilor. În sesizarea sa, președintele Traian Băsescu contestă articolele care permit instituției să se organizeze și să funcționeze prin regulament intern și să stabilească amenzi, precum și pe cele referitoare la pensii, numirea consilierilor și suspendări.
Anticipând această decizie, Parlamentul a votat marți lista noilor membri ai Curții de Conturi, precum și pe președintele acestei instituții, Nicolae Văcăroiu, care a depus jurământul în aceeași zi.
Nicolae Văcăroiu s-a prezentat ieri la sediul instituției pentru a-și prelua atribuțiile.
Tot ieri, Curtea Constituțională a hotărât că decizia Parlamentului privind majorarea pensiilor pentru grupele I și II de muncă este constituțională.
La începutul lunii octombrie, secretarul general al Guvernului, Gabriel Berca, a anunțat că Executivul a atacat la CCR inițiativa legislativă privind majorarea pensiilor pentru grupele I și a II-a de muncă pe motiv că actul normativ nu stabilește sursele bugetare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.