Home Politic MAE a cerut Rusiei să-și reducă personalul Ambasadei de la București cu...

MAE a cerut Rusiei să-și reducă personalul Ambasadei de la București cu 51 de poziții

DISTRIBUIŢI

Ministerul Afacerilor Externe informează că, din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, ambasadorul Federației Ruse la București a fost informat astăzi, 8 iunie 2023, în cadrul unei întrevederi cu secretarul de stat pentru afaceri strategice, asupra deciziei autorităților române de a reduce personalul diplomatic și tehnico-administrativ al Federației Ruse în România prin limitarea numărului acestuia la un nivel apropiat de cel al reprezentării diplomatice și tehnico-administrative a României în Federația Rusă.

Astfel, conform deciziei autorităților române, Federația Rusă trebuie să reducă numărul de posturi din România cu 51 de poziții – adică cu 21 poziții de diplomat și cu 30 de poziții de personal tehnico-administrativ, respectiv să reducă personalul aflat efectiv la post în țara noastră cu 40 de persoane – adică cu 11 diplomați și cu 29 de persoane aparținând personalului tehnico-administrativ (diferența între numărul de posturi și numărul personalului aflat efectiv la post se explică prin faptul că nu toate pozițiile de pe schema personalului rus din România sunt în prezent ocupate). Alegerea posturilor ce vor fi reduse și a persoanelor care vor trebui să părăsească România va aparține (în această fază) Federației Ruse, cu respectarea limitărilor aferente fiecărei categorii (diplomați, respectiv personal tehnico-administrativ). Astfel, numărul total de posturi diplomatice și tehnico-administrative ale Federației Ruse din România este redus cu 61%, iar numărul efectiv de personal cu 55,5 %.

Măsura a fost adoptată în conformitate cu prevederile art.11 alin. 1 al Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 18 Aprilie 1961 („În lipsa unui acord explicit asupra misiunii, statul acreditar poate cere ca acest efectiv să fie menţinut în limitele a ceea ce el considera ca rezonabil și normal, având în vedere împrejurările şi condițiile existente în acest stat și nevoile misiunii în cauza.”) și reflectă nivelul actual al relațiilor bilaterale, reduse drastic de România după declanșarea de către Federația Rusă a războiului de agresiune împotriva Ucrainei.

Partea rusă a fost informată, de asemenea, cu privire la faptul că are la dispoziție cel mult 30 de zile pentru a pune în aplicare decizia părții române. În cazul în care acest termen nu va fi respectat, MAE român va lua măsuri de punere în aplicare a deciziei prin retragerea acreditării unor membri ai personalului diplomatic și tehnico-administrativ al Federației Ruse în România în vederea asigurării respectării plafonului decis pentru limitarea personalului Rusiei în țara noastră.

4 ARII

 1. mai corect era: romania, la comanda dresorului nato/usa/vest, a latrat rusiei ce să facă! rusia va latra inapoi, doar ca usa/vestul nu sunt așa aproape si dacă rusia mai si musca, o să ne muste pe noi… nu pe dresori! dar asta e politica, condusa de oameni corecti si buni totdeauna, in orice țara! oare dacă traducem trump-bush-putin-zelenski-bolsonaro in limba romana avem ponta-voiculescu-vanghele-becali-mazare… aceeasi peste tot… ăștia conduc peste tot… si voturile conteaza putin, nu prea mult… mai mult conteaza caracterul celui ales! dacă eu votez pe ‘x’ ca e bun, dar ‘x’ minte, manipulator, jigodie, lumea n-are cum să știe ce e in capul lui… e greu si vor veni vremuri si mai grele… jigodiile politice globale dau nastere altora mai mici dar mulți… in fiecare firma e câte un becali si un trump, la fiecare colț de strada dai peste vanghele sau bolsonaro. o să se ajunga să alegem presedinti, pe fata, intre infractori… (si acum alegem intre infractori doar ca nu e pe fata) să vedeti atunci macel…

  • analiza nu e analiza, e o parere!
   de doi lei, este, fiecare crede ce vrea, nu putem toti avea numai ‘analize’ de 1 milion
   o propunere exacta nu exista, sunt prea multe; o parere este sa se inceapa cu educatia de gradinita!
   vremuri mai bune pentru cine? pentru unii acum sunt vremuri bune! ce poti sa ceri mai bun decit iphone, google, maps, payonline, tesla etc… sunt vremuri bune!
   propaganda pentru cine? unde este propaganda? ca am o parere? ca gioana este in nato, asta te face mindru? daca cineva critica nato/geoana inseamna ca e propaganda? mie personal imi place in nato, dar e bine sa vedem si ce nu este corect/coruptie?/gen-geoana?
   si nu in ultimul rind m-as bucura sa fim 20 milioane de romani europeni, sincer

 2. Foarte bine au facut Romani si nu ar fi rau sa ii trimita in Rusia si pe acei cetateni romani care lucreaza pentru Rusia caci dusmani din interior pe care ii consideri oameni de-ai tai pe care te potzi baza sunt mai periculosi decat dusmani declaratzi.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.