Acasă Politic MAE a inceput sa colaboreze cu presedintele AP-OSCE

MAE a inceput sa colaboreze cu presedintele AP-OSCE

DISTRIBUIȚI

– Purtatorul de cuvant al MAE, Victor Micula, sustine ca proiectul lui Adrian Severin pentru criza din Macedonia este interesant. Mai mult, institutia condusa de Geoana a trimis tarilor membre OSCE -strategia Severin-. Anuntul MAE survine dupa o campanie asidua a ziarului nostru, campanie care pleda pentru colaborarea MAE cu presedintele AP-OSCE pentru rezolvarea crizei din Macedonia.

Purtatorul de cuvant al MAE, Victor Micula, a declarat ieri ca -nu exista nici un fel de conflict sau stare tensionala- in cadrul relatiilor dintre ministrul de externe, Mircea Geoana, si presedintele AP-OSCE, Adrian Severin. Micula a tinut, de asemenea, sa precizeze ca exista, din partea MAE, dorinta si disponibilitate de colaborare cu presedintele Adunarii Parlamentare a OSCE. Si, pentru a demonstra ca lucrurile stau asa, Victor Micula a declarat ieri ca propunerile facute de Adrian Severin pentru rezolvarea conflictului din Macedonia au fost transmise deja de MAE statelor membre ale OSCE si ca o parte din aceste propuneri au fost primite cu interes la Viena.

Adrian Severin a prezentate in Macedonia un proiect in cinci puncte pentru rezolvarea situatiei de criza. Printre elementele cele mai importante, Severin propune sustinerea Macedoniei pentru a-si crea propriile structuri de intarire a granitei si, implicit,, inchiderea acestei granite. De asemenea, este de parere ca trupele KFOR trebuie intarite pentru a lupta impotriva permeabilitatii granitei, iar Macedonia trebuie ajutata sa-si defineasca o societate civila bazata pe multiculturalism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.