Acasă Politic Ministrul Mediului: numirea Directorului General al Apelor Române este o chestiune privată...

Ministrul Mediului: numirea Directorului General al Apelor Române este o chestiune privată și nu prezintă interes public

DISTRIBUIȚI

După ce am dezvăluit că  șeful Apelor Române contracta deținuți în timp ce angajații ANAR lucrau pentru fiul său , i-am transmis ministrului Mediului, Cristiana Pașca Palmer  patru întrebări:

1. La numirea domnului Nicolae Bărbieru în funcția de Director General al ANAR ați avut cunoștință de faptul că acesta folosea angajații SGA Mureș precum și utilajele instituției la firma fiului său, așa cum a constatat comisia disciplinară din octombrie 2013? Documentele au fost prezentate în articolul nostru:

http://www.curentul.info/dezvaluiri/15670-seful-apelor-romane-contracta-detinuti-in-timp-ce-angajatii-anar-lucrau-pentru-fiul-sau

 2. Dacă ați avut cunoștință, cum explicați numirea acestuia?
 3. Dacă nu ați avut cunoștință, cine v-a ascuns informația?
 4. Ce măsuri veți lua în acest caz evident de delapidare?

Deși avea obligația conform articolului 7, aliniatul (3) din Legea 544/2001 să mă anunțe în termen de 5 zile că refuză să-mi răspundă, „transparenta” Cristiana Pașca Palmer nu a catadicsit să o facă deși am și sunat de două ori la biroul de presă al ministerului de unde am fost asigurată că răspunsul pentru mine este în lucru. 30 de zile le-au trebuit să formuleze trei rânduri prin care mă anunță „că solicitarea nu se încadrează în categoria informațiilor de interes public, în conformitate cu art.2 lit.b) din Legea nr.544/2001”.
Articolul prevede că „prin informaţie de interes public se înţelege orice informaţie care priveşte activităţile sau rezulta din activităţile unei autorităţi publice sau instituţii publice, indiferent de suportul ori de forma sau de modul de exprimare a informaţiei”. Să vedem ce va spune instanța.

Ce înțelegem de aici este că numirea lui Nicolae Bărbieru în funcția de Director General al ANAR nu privește activitățile și nici nu rezultă din activitățile instituției publice, Ministerul Mediului. Adică doamna Palmer ne anunță că e o chestiune privată între ea, cea care a semnat numirea și domnul Bărbieru. Pe bani publici? Desigur, o prostie. Oare ce-o poate face pe Cristiana Palmer să încalce o lege? Lumea din minister povestește că doamna Palmer e disperată să rămână ministru și după alegeri. Cu Rovana Plumb și Grațiela Gavrilescu antrenându-se pe margine? Nicio șansă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.