Acasă Politic Nicușor Dan s-a ținut tare și a câștigat războiul cu sindicatul STB...

Nicușor Dan s-a ținut tare și a câștigat războiul cu sindicatul STB fără să ofere ceva concret greviștilor

DISTRIBUIȚI

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a scris, duminică seara, pe Facebook, la capătul celei de-a patra zile de grevă la STB, că ar fi fost și mai mulţi angajaţi care şi-ar fi reluat activitatea, „dacă nu ar fi fost intimidaţi” de sindicat.
Luni, speriat de perspectiva pușcăriei, liderul de sindicat al STB, Vasile Petrariu a anunțat că demisionează din PSD și din funcția de consilier general al municipiului București.

Luni seară, după negocierile dintre cele două părți, Primarul General a avertizat că șoferii care nu ies pe traseu vor fi concediați: „Este o aventură, cu riscuri care nu merită. Îi îndemn pe soferi și pe vatmani să se gândească la copiii care merg la școală și care petrec mult timp pe frigul de afară. Îi îndemn să se gândească la consecințe”, a mai spus Nicușor Dan, care a precizat că urmează disponibilizări pentru șoferii care nu vor reveni la muncă.

Marți dimineață toate vehiculele STB erau pe trasee așa că sindicatul STB nu a mai avut ce face și a anunțat că sSalariații Societății de Transport București au decis suspendarea grevei după cinci zile.

Anunțul de marți dimineață vine după ce liderul sindical Vasile Petrariu, declarase în urma negocierilor de luni seară că este nemulțumit de modul în care s-au desfășurat acestea.

“Având în vedere că astăzi 25.01.2022 este zi normală de lucru și impactul asupra cetățenilor este unul foarte mare, că în ziua de 24.01.2022 ora 20:00 am avut o discuție cu membri Consiliului de Administrație care au promis că analizează doleanțele salariaților în perioada următoare, că astăzi 25.01.2022 vom avea o discuție la Palatul Parlamentului cu o delegație parlamentară care să analizeze problemele la nivelul STB SA, s-a discutat la nivelul fiecărui depou și autobază, celelalte entități, iar salariații au decis suspendarea acțiunii de protest și reluarea lucrului”, se spune într-un comunicat al sindicatului.

Potrivit datelor furnizate Agerpres de directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, marţi dimineaţa, la ora 6:00, erau pe traseu 1.287 de vehicule dintr-un total programat de 1.394.

Astfel, în Capitală circulau 246 de tramvaie, dintr-un total programat de 259, respectiv 161 de troleibuze din 166 vehicule, în timp ce numărul autobuzelor era de 880 din 969 programate pentru ora menţionată.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.