Acasă Politic Noua lege a Educației: paza școlilor plătită de părinți, nu de primării!

Noua lege a Educației: paza școlilor plătită de părinți, nu de primării!

DISTRIBUIȚI

A treia zi de dezbateri pe legile Educaţiei s-a încheiat după doar trei ore şi fără ca propunerile opoziţiei să fie prea mult luate în seamă. Sute de amendamente sunt aruncate la gunoi, votul politic merge ca uns.

Un exemplu elocvent în acest sens: amendamentul USR prin care primăriile erau obligate să asigure paza şcolilor a fost respins de maşinăria PSD-PNL.

„Viziunea României Educate” a PNL-PSD şi a Ligiei Deca, la braţ cu domnul Iohannis, este că părinţii trebuie să cotizeze, să plătească în continuare paza şcolilor din buzunar. Plătiţi, plătiţi, plătiţi! Altfel, şcoala e o junglă: plătiţi meditaţii ca să înveţe ceva, plătiţi paza ca să nu păţească ceva, plătiţi transportul ca să poată merge, totuşi, la şcoală. Siguranţa şcolilor devine opţională, în viziunea acestor reformatori ai educaţiei.

Dacă părinţii au dare de mână, atunci se găseşte de-un salariu pentru un paznic. Altfel, nu! Copiii, chiar şi profesorii, pot rămâne o ţintă pentru orice violenţă. Îi cer doamnei ministru Ligia Deca să iasă public să spună CUM se va asigura paza şcolilor, dacă nu sunt prevăzuţi bani pentru ea?”, declară senatorul USR Ştefan Pălărie.

Dintre amendamentele USR, astăzi a trecut cu greu unul imposibil de ignorat, cel prin care primăriile trebuie să expertizeze şi să reabiliteze şcolile cu risc seismic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.