Home Politic PD demasca abuzurile primarilor PSD Marian Vanghelie si Eugen Plesca

PD demasca abuzurile primarilor PSD Marian Vanghelie si Eugen Plesca

DISTRIBUIŢI

Subalternii pe linie de partid ai primarului general al Capitalei, Traian Basescu, -specializati- in administratia locala, Dan Liga si Silvian Ionescu, au incercat ieri sa-l apere indirect pe seful lor de sicanele constante pe care i le fac primarii PSD din sectoarele municipiului Bucuresti. Si, cum cea mai buna aparare este atacul, cei doi -discipoli- ai lui Basescu au scos la iveala cateva dintre ilegalitatile primarului sectorului 5, Marian Vanghelie, si ale primarului sectorului 3, Eugen Plesca. Primul este acuzat de catre Liga ca a scos recent din trezorerie 25 miliarde de lei pe care nu ii foloseste potrivit destinatiilor legale, iar cel de-al doilea ca a obtinut, in contul primariei, un credit de 42 miliarde de lei, pe care il vor plati dublu cetatenii, pentru a asfalta doua strazi din sector, pe care locuieste insusi primarul, dar si viceprimarii, arhitectul-sef si consilierul general Doru Giugula (PSD).

Aflat de mai mult timp in conflict cu Vanghelie, presedintele Organizatiei PD a sectorului 5, consilierul Dan Liga, a dezvaluit ieri ca edilul sectorului 5 -scoate la suprafata noi si noi dovezi prin care demonstreaza dispret fata de banul public, bani pe care ii dreneaza intre clientela politica a PSD si in folosul sau propriu-. -Domnul primar cheltuie banii contribuabililor dupa bunul sau plac, pentru ca e sub protectia lui Adrian Nastase si a PSD-, a spus Liga. El si-a argumentat acuzatiile, dezvaluind ca la inceputul saptamanii trecute, Marian Vanghelie i-a cerut directorului Marcel Buga, de la Departamentul asistenta sociala din primarie, -sa scoata ches- din Trezoreria sectorului 5 suma de 25 miliarde de lei, motivand ca banii sunt scosi -pentru a rezolva anumite probleme de primarie-. Dan Liga a afirmat ca directorul Buga a refuzat sa faca acest lucru si si-a prezentat demisia. Liga a precizat ca dupa controlul Curtii de Conturi care a cerut plata in solidar a celor sase persoane din primarie, implicate in cheltuirea in mod abuziv a celor 93 miliarde de lei din ajutorul de caldura, -domnului Buga i-a fost teama sa se faca partas in continuare la abuzurile primarului sectorului 5-.

Potrivit reprezentantului PD, Vanghelie a numit-o pe Titea Cristina, -o domnisoara de 25 de ani-, in locul fostului director, iar aceasta a scos chiar a doua zi cele 25 miliarde de lei pe care le-a pus la dispozitia primarului. -Este ingrijorator ca anul trecut cei 93 miliarde de lei alocati pentru ajutorul de caldura s-au cheltuit dupa bunul plac al primarului sectorului 5, achizitionandu-se carti de joc, mustar, caiete, creioane de la firmele domului primar la preturi de 10-15 ori mai mari decat preturile reale. Se pare ca in aceasta iarna banii pentru ajutorul de caldura vor avea aceeasi soarta-, a aratat Dan Liga.

Repartitii dupa preferinte

Liderul democratilor din sectorul 5 a mai aratat ca Vanghelie, de la instalarea sa ca primar, in 2000, toate repartitiile de locuinte le-a facut fara aprobarea si acordul Consiliului local, incalcand astfel legislatia in vigoare, care prevede ca nu se pot face repartitii fara aprobarea respectivului consiliu. Mai mult, primarul Vanghelie a repartizat, conform celor declarate de Liga, un apartament cu trei camere pe -13 Septembrie- secretarei primariei, Cristina Seordean, in conditiile in care aceasta detinea deja un apartament cu doua camere, tot prin repartitie, in aceeasi zona. Liderul PD a precizat, totodata, ca viceprimarului sectorului 5, Dumitru Ulmet (PSD), i-a fost repartizata o vila, iar consilierului personal al lui Vanghelie, Emil Agheorghiesei, tot o vila pe strada -Nicolae Dobrin-.

Liga s-a aratat intrigat ca, desi a facut numeroase sesizari cu privire la abuzurile primarului Vanghelie, institutiile abiliate -nu si-au facut treaba-. El a precizat ca va trimite o sesizare si noului prefect al Capitalei, Ovidiu Grecea. Liderul PD din sectorul 5 sustine ca, in prezent, -nu se justifica 2.500 miliarde de lei-, reprezentand jumatate din bugetul sectorului pastorit de Vanghelie.

Asfalt pentru Plesca si ai lui

Si primarul sectorului 3, Eugen Plesca, continua sa fie monitorizat de democrati. Presedintele PD al organizatiei din acest sector, Silvian Ionescu, l-a acuzat ieri pe primarul PSD de -drenare de bani in folosul propriu-. -Recent, domnul primar a anuntat ca un mare succes obtinerea unui credit de 42 miliarde de lei de la CEC. Cetatenii vor trebui insa sa plateasca alte 42 miliarde de lei in urmatorii sapte ani, constand in dobanzile aferente-, a precizat Silvian Ionescu. El spune ca banii au fost luati pentru asfaltarea a doua strazi din sector, -Prevederii- si -Vitioara-, pe care domiciliaza primarul Plesca, doi viceprimari, arhitectul-sef al primariei si consilierul general Doru Giugula (PSD). -Este praf in ochii cetateanului, e prostirea contribuabililor intr-un fel inimaginabil-, sustine liderul democrat. El a mai spus ca a trimis recent o scrisoare primarului Plesca si o copie a acesteia comandatului Politiei sector 3, Marian Tiganus, in care li s-a adus la cunostinta nemultumirile cetatenilor fata de modul necivilizat in care este administrata zona pietei agroalimentare Ramnicu Sarat. Potrivit lui Ionescu, raspunsul lui Plesca a fost de o aroganta fara pereche: -Cum privatizarea pietei la care faceti referire, cu partile ei bune si rele, a fost realizata de aliatul dvs., domnul Sorin Paliga, suntem convinsi ca puteti primi direct toate relatiile ce va sunt necesare, mai ales daca le veti solicita cu politetea si diplomatia ce va caracterizeaza-.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.