DISTRIBUIȚI
embargo anexa 10

După solidarizarea a sute de medici de ATI din întreaga țară care au semnat scrisori către ministerul Sănătății prin care anunță că dacă nu se renunță la proiectul de hotărâre de guvern care încalcă Legea 153/2017, PSD a dat interzis presei simpatizante (adică aproape toată presa) să menționeze măcar situația. Pintea a încercat și ea să mușamalizeze protestul de la Spitalul Municipal din București (SUUB) unde a început mișcarea, spunând că medicii de fapt nu au înțeles proiectul de regulament de sporuri și că le va explica ea pentru că, nu-i așa, toți medicii sunt proști și ea cu asistenții ce conduc sindicatul apropiat de PSD, Sanitas, cu care a negociat forma actului normativ sunt deștepți. Despre restul anesteziștilor din întreaga țară care amenință că nu vor asigura decât urgențele dacă acest regulament intră în vigoare, niciun cuvânt din partea PSDistei din fruntea ministerului.
Și Asociația Română de Anestezie și Terapie intensivă, condusă de fostul secretar de stat din guvernul Ponta, Dorel Săndesc a transmis un memoriu ministerului Sănătății și ministerului Muncii în care solicită:
1. anularea pragului de 30% din fondul de salarii
2. Retragerea Anexei 10 (n.r. prin care sporurile sunt acordate invers proporțional cu anii de studii ai angajaților dar direct proporțional cu probabilitatea de a vota PSD, cunoscut fiind că votanții PSD sunt majoritari cu studii cât mai puține)
3. asigurarea resurselor de aplicare a legii 153/2017 atât pentru salarii cât și pentru sporuri.

Desigur că partidul de guvernământ cunoaște cât de importanți sunt medicii și de aceea sunt și speriați că în loc să asigure fondurile necesare pentru majorarea cu adevărat a veniturilor acestora, Olguța Vasilescu, Ionuț Mișa și Mihai Tudose au făcut o imbecilă revoluție fiscală astfel ca să asigure banii de majorări pentru clientela politică: funcționari ai administrației locale și centrale, aproape distrugând mediul privat care furnizează de fapt veniturile bugetare.

Medicul Constantin Cucu de la Institutul Parhon a explicat pentru publicul larg importanța anestezistului printr-o postare pe contul său de Facebook având titlul:

ANESTEZIȘTI, OLGUȚE ȘI SĂLI DE OPERAȚIE GOALE

„Pentru cei care nu știu exact cine sunt și ce fac anesteziștii, publicul larg de ex, trebuie să menționez că ei sunt fraierii pe care noi ceilalți îi chemăm atunci când câte un pacient de-al nostru dă semne că ar vrea să termine mandatul pe acest pământ; consultanții noștri în multe din problemele de viață și de moarte pe care le întâlnim; cei care albesc cu orele prin spitale de nici nu știi de fapt la ce le mai trebuie măriri de salarii.
Niște neobrăzați cu poftă de arginți, ce să mai.
Având în vedere specificul activității lor anesteziștii sunt pupați în cur, plătiți regește și rugați să vină să lucreze prin țările civilizate, motiv pentru care cei care rămân pe la noi sunt puțini și din ce în ce mai indispensabili.
Exact oamenii de care să își bată joc Dragnea și ai lui, că veni vorba.
Trebuie însă să menționez un lucru la care puțini dintre noi reflectează, respectiv acela că neamul nostru milenar, și în primul rând dacii, au trecut prin istorie fălos fără să aibă un singur anestezist. Și știm cu toți câte înfăptuiri au existat în aceste milenii. Așa că pricep și ideea dirijuitorilor treburilor de la noi să fie un pic mai aspri cu această disciplină periferică a medicinei, să îi ardă la sporuri și în general să le aducă aminte prin mijloace proprii de rezultatul votului din decembrie 2016 și de locul lor în turmă.
Altfel să fie pace; popa așteaptă oricum la capelă, pe lumea ailaltă este loc cu verdeață, deci nu e chiar așa de rău, și, până la urmă, fără ATIști întinerim ca popor (la nivel de medie de vârstă). În plus nici nu știu ce nevoie avem de ei, dacă baronul socialdemocratoaldist, singurul pentru a cărui sănătate ne rugăm cu toții de dimineața până seara, poate mereu să se opereze la Viena. Unde nu m-ar mira să aibă parte chiar de ATIști români.”

Citește AICI revendicările medicilor ATI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.