Acasă Actualitate PMP: România este campioană europeană la furturile prin studii de fezabilitate

PMP: România este campioană europeană la furturile prin studii de fezabilitate

DISTRIBUIȚI

Dacă ne luăm după studiile de fezabilitate plătite de statul român de 31 de ani, de la revoluţie până astăzi, ar trebui să fim cea mai dezvoltată ţară din Uniunea Europeană.

„Avem autostrăzi suspendate în Bucureşti, avem autostrăzi care leagă toate colţurile ţării, avem autostrăzi desenate, şterse şi desenate din nou. Avem firme specializate în copy/paste, avem proiectanţi care nu au mers niciodată pe teren, avem de toate şi, de fapt, nu avem nimic.

Suntem o ţară bogată „sărăcită” de studii de fezabilitate şi de consultanţă fictivă.

Din acest motiv, în perioada următoare, împreună cu colegii mei din Departamentul de Dezvoltare Regională şi Administraţie Publică al PMP, vom solicita cu ajutorul legii 544/2001, tuturor instituţiilor publice, lista cu studiile de fezabilitate contractate în perioada 2012 – 2021, denumirea societăţii căreia i-a fost atribuit contractul, stadiul în care se află studiul, preţul de achiziţie şi confirmarea privind demararea procedurilor pentru realizarea proiectului tehnic şi începerea lucrărilor.

După centralizarea tuturor datelor, PMP va sesiza instituţiile statului privind infracţiunea de abuz în serviciu, acolo unde va fi cazul. Dacă faci un studiu şi nu ai bani de lucrări, înseamnă că ai vrut să „sifonezi” banii respectivi. Dacă achiţi studii noi atunci când cele anterioare sunt de actualitate, ai o problemă.

Ajunge, vinovaţii trebuie să plătească”, anunță vicepreşedintele Partidului Mişcarea Populară, Cristian Petrescu.

3 COMENTARII

  1. Ai dreptate nea Traiane dar ai avut cativa ani puterea in Romania,cu Boc primministru ai avut putere mai multa decat L.Dragnea cu Dancila premier pentru ca lui Livache i-a stat Johanis in gat,deci ai avut putere deplina cativa ani in Romania si nu ai facut nimic contra acestor studii de fezabilitate care sunt un mod de furt legal al banilor de la stat,studii care se faceau si sub ochi tai,asa ca numai arata cu degetul spre alti nu pentru ca nu ai dreptate ci pentru nici tu nu ai facut nimic cu toate ca aveai putere in Romania.

  2. Ai avut doua mandate de presedinte, ai avut suportul populatiei cand am crezut in dumneata si am votat la referndumul pentru ca in Romania sa se implementeze un Parlament unicameral cu 300 de parlamentari, insa in mod miselesc ai fost de partea lui Ludovic Orban si Viorel Ponta pentru a nu se pune in aplicare vointa poporului.
    Mai mult decat atat, dumneata domnule presedinte Traian Basescu ai afirmat intr-un interviu acordat TVR in care sustineai cu subiect si predicat ca in Romania nu avem nevoie de autostrazi. Si mai recent a fost Victor Ponta la Romania TV, unde fostul prim ministru a afirmat public ca a intentionat sa puna in practica lucrarea pentru autostrada Bucuresti Brasov, insa domnul general Koldea l-a amenintat cu puscaria daca acorda bani pentru o asemena lucrare de infrastructura.
    Eu ce sa cred domnule Traian Basescu, ca de fapt dumneata ai vrut sau nu sa modernizezi aceasta tara, sau domnul Victor Ponta a spus adevarul !?!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.