Acasă Politic Politicienii spun lucruri trasnite

Politicienii spun lucruri trasnite

DISTRIBUIȚI

Nu numai copiii spun lucruri trasnite. Daca ii urmarim pe politicienii nostri, deseori vom avea impresia ca acestia dau in mintea copiilor. Unii dintre ei sunt spontani, altii se doresc inteligenti sau profunzi, dar ceea ce le iese din gura cateodata nu mai trece si prin creier. Politicienii nu stiu sa minta cu aceeasi naturalete ca si cei mici, dar au in schimb mult mai multe interese. Ei nu au la indemana creta, plastilina si masinute, dar au stampile, functii si Mercedes-uri. Din nefericire, in jocul lor de-a guvernarea, ei uita ca nu ar trebui sa fie decat reprezentantii alegatorilor, iar nu mai-marii lor. Si pentru ca pe ei nu ii urecheaza nimeni decat o data la patru ani, se invata cu narav.

Senatorul PDSR Ion Solcanu declara, inainte sa aiba unele intalniri cu primarul Constantin Simirad, pe tema intrarii acestuia in PDSR: -Dl Simirad ori este handicapat mintal, ori e de rea-credinta-. Acum, aflat cu partidul sau la guvernare, acelasi senator ne declara: -Este drept ca inainte m-am opus ordonantelor de urgenta. Nu sunt cameleon… adica sunt, dar nici chiar asa… ca sa tac acum din gura-. El este si autorul unui bilant catastrofic: -La sfarsitul guvernarii CDR – PD – UDMR, toata Romania este o zona defavorizata-, uitand ceea ce spunea, in 1997, despre ispravile din 1992-1996: -Daca PDSR ar fi ramas la putere, ar fi existat pericolul unei bulgarizari a Romaniei-.

Primarul Constantin Simirad a avut momente cand nu prea era convins de utilitatea presei: -Nu putem permite unor icsulica de ziaristi repetenti sa puna note profesorilor universitari sau rectorilor pe care-i avem printre noi. De aceea, propun sa hotaram ca votul sa fie secret pentru a nu li se permite ziaristilor sa-si spuna parerea-. Acelasi primar, nu prea stapan pe sine: -Nu putem sa discutam aici cum ne dicteaza nervii sau hormonii-.

Deputatul PRM Anghel Stanciu nu a fost niciodata un om nesincer: -Noi, cei din conducerea PRM, am spus, de nenumarate ori, ca, in cadrul PRM, toti sunt fosti securisti, dar informatorii sigur sunt la Putere!- Cateodata, deputatul PRM are porniri de gurmand: -In ceea ce ne priveste, ii anuntam pe toti ca ne este foame de Romania!- Stanciu este si foarte amabil cu presa: -Asteptam intrebari. Indrazniti, ca n-avem mitraliera la noi. Ca sa nu cream confuzii, vom impusca din zece in zece-. Cand se supara, este si mai rau: -Dau si eu in judecata. Dau pana la o suta de procese si ma inscriu si la Drept-.

Prefectul judetului, Corneliu Rusu-Banu, intre doua picoteli, este capabil si de intimitate: -Intr-o intimitate asa, sincera, va spun ca stiu unde locuiesc toti primarii din judetul Iasi-. Chiar daca Rusu Banu spune ca -a gandit din proprie initiativa-, tot el isi fixeaza obiectivul pentru lunile viitoare: -Pana acum nu am facut nimic, dar continuam activitatea-.

Celebrul taranist Vasile Lupu isi exprima o dorinta pe vremea cand era la guvernare: -Eu sper ca, pana la Craciun, romanii vor locui in paduri!-. Dupa ce nu a reusit mare lucru, s-a consolat cu o explicatie: -PD nu doreste retrocedarea padurilor pentru ca mai este de taiat-.

Deputatul PDSR Pavel Tarpescu, dupa doua saptamani fara apa calda in Iasi: -Abia acum, de la dumneavoastra am aflat ca Iasul nu are apa calda. Nu m-a informat nimeni de aparitia acestei situatii la Iasi-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.