Acasă Politic Ponta trimite în Senat un pesedist care a semnat un angajament...

Ponta trimite în Senat un pesedist care a semnat un angajament cu Securitatea

DISTRIBUIȚI

PSD le cere gorjenilor să voteze pentru scaunul lăsat liber de Toni Greblă la Senat un personaj care a semnat un angajament cu fosta Securitate încă de pe băncile liceului. Premierul Victor Ponta a venit sâmbătă la Tg Jiu pentru a susține direct candidatura ministrului Cercetării, pesedistul Mihnea Costoiu pentru funcția de senator pe Colegiul 2 Senat.
Costoiu a venit la sediul BEJ însoțit de premierul Victor Ponta, vicepremierii Liviu Dragnea și Daniel Constantin, dar și de reprezentanți ai PSD Gorj, declarând că se bazează pe realizările înfăptuite până acum să îl recomande în fața alegătorilor din Colegiul 2, prioritatea sa fiind crearea locurilor de muncă.

După ce Costoiu s-a lăudat cu faptele sale de vitejie politică a venit rândul premierului să-l ridice în slăvi. Ponta a afirmat că îl susține pe Mihnea Costoiu pentru funcția de senator deoarece lui nu îi mai poate reproșa nimeni faptul că nu este gorjean, așa cum i s-a reproșat premierului. El a adăugat că actualul ministru al Cercetării Științifice va câștiga dacă va sta alături de reprezentanții PSD locali, primind sprijinul acestora. 
‘Îl susțin pe Mihnea și cred că pentru județul Gorj să mai aibă încă un ministru e un lucru foarte bun. Pe el nu îl mai poate acuza nimeni că nu e gorjean. că asta a fost acuzația la adresa mea. Sunt absolut convins că trebuie să facă campanie, trebuie să fie alături de reprezentanții noștri de pe plan local, de președintele CJ, de primarul municipiului, de ceilalți primari, pentru că aici întotdeauna, și când eram simplu deputat și de când sunt prim ministeru am spus, aici mai populari decât mine și mai multă încredere au primarul și președintele CJ. Deci Mihnea, care e gorjean și îl cunoaște toată lumea și a făcut destule lucruri bune, dacă stă alături și e sprijinit de reprezentanții noștri pe plan județean, bineînțeles că va câștiga și va reprezenta și în Senat și în Guvern județul Gorj la fel cum încerc să o fac și eu’, a punctat premierul Ponta.

 

 

Tovarăș de nădejde încă de pe băncile liceului

 

 

Mihnea Costoiu , tânărul pentru care girează acum Ponta, a semnat un angajament cu Securitatea, pe vremea când era licean, semn că ar fi avut un viitor strălucit indiferent de regimul politic din România. În 1988, când avea 16 ani și era elev la liceul „Tudor Vladimirescu“, tovarășul utecist Mihnea Costoiu a semnat cu mâna sa un Angajament la Securitate, având numele conspirativ ”Iulian”. Potrivit Adeverinței 2437 din 04.05.2010, emise de CNSAS „domnul Costoiu Mihnea Cosmin este titular al dosarului fond rețea nr.R 251012. Domnia sa a fost recrutat la data de 06.07.1988, pentru supravegherea informativă din cadrul Liceului „Tudor Vladimirescu“ din Tg Jiu.“
Mihnea Costoiu a semnat angajament la Securitate, dar, potrivit CNSAS, nu intră în „nobila“ categorie a turnătorilor, întrucât nu au fost găsite documente care să conțină informațiile livrate de acesta ofițerilor de Securitate. Deocamdată.

 

Trecut penal
Potrivit presei locale din Gorj, trecutul de afacerist al lui Mihnea Costoiu nu-l recomandă pentru nicio poziție publică, cu atât mai puțin pentru una în Senat. Conform celor relatate de presa gorjeană, Mihnea Costoiu  a fost cercetat penal pentru prejudicierea societății TAMSA, pe care o achiziționase de la FPS. Bunurile societății, mașini de transport și utilaje, care presta servicii în sectorul minier au fost transferate la prețuri de nimic către o altă firmă, unde patron era un apropiat al acestuia, Ion Negricioiu, care era președinte al Consiliului de Administrație și la ITIA. Acesta a fost trimis în judecată de către procurori, dar Mihnea Costoiu a scăpat basma curată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.