Acasă Politic PSD anunță o nouă victorie în războiul pentru familia tradițională.Tăriceanu a avut...

PSD anunță o nouă victorie în războiul pentru familia tradițională.Tăriceanu a avut cca 5 neveste iar Dragnea are o iubită de 25 de ani

DISTRIBUIȚI

Grupul palamentar al PSD a votat, la ședința de vot final a Camerei Deputaților, care a avut loc marți, 5 septembrie, în favoarea adoptării proiectului de Lege pentru modificarea și completarea art.6 din Legea nr.3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului. Noul act normativ se referă la publicarea proiectului de lege de revizuire a Constituției în Monitorul Oficial al României și stabilește criteriul pentru determinarea datei desfășurării referendumului.

„Proiectul de lege, inițiat de deputați și senatori ai Grupului parlamentar al PSD, are scopul de a asigura o procedură clară, aplicabilă tuturor inițiativelor de revizuire a Constituției prin intermediul referendumului, începând cu cel care trebuie organizat ca urmare a inițiativei cetățenești ce se află pe rolul Parlamentului. Conform actului normativ adoptat de către Camera Deputaților, referendumul pentru revizuirea Constituției urmează să se desfășoare în ultima duminică a perioadei de 30 de zile de la data adoptării propunerii de revizuire. Proiectul de lege prevede, totodată, obligația Guvernului de a aduce la cunoștință publică, de îndată, prin mijloace de comunicare în masă, data referendumului național.

Amintim că Propunerea legislativă (inițiativă cetățenească) privind revizuirea Constituției României a fost adoptată de Camera Deputaților în data de 9 mai 2017. Proiectul, inițiat ca urmare a celor 3 milioane de semnături date de cetățeni, își propune să înlăture orice echivoc pe care utilizarea termenului de ‘soți’ în cuprinsul art. 48 alin. (1) din Constituția României ar putea să-l aducă în conturarea noțiunii de ‘familie’ și dreptul fundamental al bărbatului și al femeii de a se căsători și a întemeia o familie.

Prin înlocuirea termenului de ‘soți’ cu expresia ‘bărbat și femeie’ se asigură implementarea clară a unor expresii consacrate cu puterea unor garanții destinate ocrotirii familiei, recunoscută drept ‘elementul natural și fundamental al societății’ în art. 16 din Declarația Universală a Drepturilor Omului. Într-un stat de drept, ca formă de organizare democratică, existența normelor sociale este un obiectiv necesar, ca bază pentru adoptarea unor reglementări legale.

Astfel, adoptarea democratică a legilor trebuie să țină seama de acea normă socială, regulă sau standard de comportament care sunt împărtășite de majoritatea populației. În cazul căsătoriei, realitatea socio-culturală românească impune necesitatea confirmării acestei instituții ca o uniune liber consimțită dintre un bărbat și o femeie, întemeiată pe egalitatea de drepturi și obligații și având ca scop esențial întemeierea unei familii.

Proiectul de lege privind revizuirea Constituției urmează să primească votul Senatului, urmând ca, în cazul în care va fi adoptat, poporul român să își exprime voința, prin referendum, asupra modificării legii fundamentale a României.”. anunță PSD printr-un comunicat.

Foto stânga: comisarul.ro Foto dreapta Ok Magazine

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.