Acasă Politic Să râdem de Olguța: conform legii, demisiile miniștrilor sunt irevocabile dar ea...

Să râdem de Olguța: conform legii, demisiile miniștrilor sunt irevocabile dar ea anunță că azi și-o retrage

DISTRIBUIȚI

Conform articolului 6 din legea nr. 90 din 26 martie 2001, de organizare a Guvernului, „demisia din funcţia de membru al Guvernului se anunţă public, se prezintă în scris primului-ministru şi devine irevocabilă din momentul în care s-a luat act de depunerea ei, dar nu mai târziu de 15 zile de la data depunerii”.
Conform DEX,  A lua act (de ceva) = a declara în mod formal că a luat cunoștință (de ceva); a afla. Așadar s-a aflat de demisia ministrului? Da, toată țara știe deja. Așadar, conform legii, demisia devine irevocabilă.
„Mâine voi merge la serviciu. (…) Cred că o să ne retragem toţi demisiile, ca să poată să fie funcţională activitatea ministerelor până când va fi învestit următorul guvern. (…) Eu mi-am delegat atribuţiile către un secretar de stat, nu ar fi probleme, dar alţi colegi de-ai mei nu au apucat să-şi delege atribuţiile sau chiar nu au avut posibilitatea să facă asta, pentru că, Ministerul Dezvoltării spre exemplu, a fost totalmente destructurat în aceste zile. După demisia doamnei Sevil Shhaideh au fost destituiţi în bloc secretarii de stat iar acolo este o situaţie fără precedent (…), nu mai are nimeni drept de semnătură”, a declarat deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu, fostul ministru al Muncii, la RTV.

UPDATE ora 14.15: Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, a anunțat, joi, că la Cabinetul primului-ministru au fost depuse 20 de cereri de retragere a demisiei de către miniștrii Executivului Grindeanu. Ea a precizat, însă, că demisiile sunt irevocabile iar cererile sunt „lipsite de obiect” și a invocat legea 90 privind organizarea și funcționarea Guvernului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.