Home Politic Se apropie sfârșitul lui Corneliu Mihalachi la șefia PD-L Vaslui

Se apropie sfârșitul lui Corneliu Mihalachi la șefia PD-L Vaslui

DISTRIBUIŢI

Zilele lui Corneliu Mihalachi la șefia PD-L Vaslui sunt pe sfârșite, după cum ne-au informat surse din conducerea partidului. Pe lângă acuzațiile legate de rezultatele slabe obținute la alegerile europarlamentare, doar 20%, Mihalachi are  probleme serioase în interiorul filialei partidului unde există numeroase voci care contestă autoritatea și politica dusă de el. Situația tensionată de la Vaslui va face obiectul discuțiilor ce vor avea astăzi loc în cadrul Colegiului Director al PD-L. Anterior discuțiilor din Colegiu, la Vaslui a avut loc, vineri, o întâlnire a tuturor primarilor și parlamentarilor PD-L din județ care sunt nemulțumiți de modul în care înțelege să conducă organizația Corneliu Mihalachi.

Potrivit informațiilor noastre, întâlnirea de vineri a fost pusă la cale de deputatul PD-L Viorel Cărare și la ea au participat  lideri de organizații, primari și viceprimari PD-L din județul Vaslui, la care s-au adăugat și senatorul Vasile Pintilie, și deputatul Dragoș Iftime. Deputatul Viorel Cărare ne-a declarat că „a  fost o întâlnire de socializare. S-a luat decizia să chemăm pe toți primarii noștri din județ pentru că avem 11 plus cel al orașului Negrești. Nu am organizat-o împotriva președintelui pentru că nu-mi plac certurile. Discuțiile au venit din partea lor (n.r. – a primarilor din județ) pentru că-n loc să primească banii de la diferite ministere, aceștia s-au dus către comunele PNL și PSD, apropiate de domnul Corneliu Mihalachi. Problema s-a pus din punct de vedere economic și nu politic“. Viorel Cărare ne-a confirmat că există discuții serioase la nivelul conducerii partidului privind schimbarea lui Corneliu Mihalachi. „În privința domnului președinte (n.r. – al filialei PD-L Vaslui), eu am înțeles că va fi schimbat chiar la ședința Colegiului Director al PD-L de mâine (n.r. – astăzi). Schimbarea este așteptată de mult. Eu nu-mi doresc să iau conducerea filialei. Nu mă interesează numirile, ci doar funcțiile elective“, a ținut să precizeze Cărare pentru a elimina orice suspiciune. 

Primarii PD-L din Vaslui – total nemulțumiți

Conform informațiilor noastre, la întâlnire  au participat primarii PD-L din tot județul Vaslui. Aceștia au spus parlamentarilor că sunt nemulțumiți de președintele Mihalachi, de felul cum acesta împarte banii veniți de la Guvern pentru reglarea bugetelor locale. Printre nemulțumiți s-au numărat: primarul din Negrești, Ioan Cozma, Vasile Vânătoru, primarul din comuna Banca, Ciprian Tamaș, viceprimarul din comuna Șuletea, Alina Munteanu, primar al comunei Grivița etc. Toți au ridicat problema banilor și a modului în care sunt tratați de către președintele organizației, Corneliu Mihalachi.

Singur la ședință

Potrivit surselor noastre, a doua zi după întâlnirea convocată de deputatul Cărare, Corneliu Mihalachi a convocat ședința Biroului Politic Județean la care, din păcate, nu a venit nimeni, semn că liderii locali nu-l mai recunosc drept șef. Contactat telefonic, Corneliu Mihalachi ne-a reproșat că situația aceasta (n.r. –  scandalul din filială) este rezultatul materialelor publicate în ziarul „Curentul“, în care ne întrebam, după alegerile europarlamentare, dacă nu asistăm cumva la un blat în familie în județul Vaslui, în condițiile în care fratele său, Vasile Mihalachi, este liderul organizației PSD. Deși am insistat să vină cu punctul său de vedere în legătură cu evenimentele din ultima vreme din PD-L Vaslui, Corneliu Mihalachi a refuzat categoric.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.