Home Politic Sebastian Ghiță a demisionat din PSD

Sebastian Ghiță a demisionat din PSD

DISTRIBUIŢI

Într-o intervenție la B1 Tv, acesta a precizat că a avut o discuție, în cursul zilei, cu președintele PSD, Victor Ponta, care i-a cerut această demisie. „Eu i-am înțeles argumentele”, a adăugat Ghiță.

„Astăzi, m-a chemat la dânsul în birou și mi-a spus nemulțumirile legate de activitatea mea și de declarațiile mele (…) Am spus foarte simplu și foarte clar că voi demisiona din PSD și că aștept (…) să ajute România și acest partid, așa cum toți credem și am crezut despre dânsul, să scape de această etichetă de comunism. Au trecut 25 de ani, gata! Trebuie să închidem acest capitol, să închidem discuțiile despre corupție, pentru că asta ne distruge (…) Victor Ponta trebuie să reformeze acest partid și să-i convingă pe unii dintre acei oameni să-și asume că este o problemă. Nu am vrut să fiu eu cel de care se agață unii care au probleme. (…) Victor Ponta mi-a cerut această demisie și eu i-am înțeles argumentele. Argumentele au constat nu în conținutul mesajului, ci argumentele au venit din zona să spunem administrativă a unui partid. Și le înțeleg. Nu cred, totuși, că în partide trebuie să fie doar oameni care nu au puncte de vedere, și care nu cred în ceea ce spun, și care nu cred în niște valori”, a argumentat Ghiță, la B1 Tv.

El a adăugat că i-a spus lui Victor Ponta că nu mai poate fi reprezentat, de exemplu, de Ion Iliescu.

„Nu se poate, eu, la 36 de ani, să-l văd în prezidiu, în fruntea noastră, explicându-mi lucruri, pe Ion Iliescu. Toată lumea s-a legat de chestiunea „copii” și în campanie, și acum. Da, o reafirm și o spun cu toată tăria: eu cred că am responsabilități în societate, și am de ce să mă îngrijesc, și am la ce să mă gândesc în viitor și, de aceea, mă lupt. Întrebarea este: un om de 84 de ani, care nu se luptă decât pentru orgoliul lui, este un om pe care eu să-l urmez, în care eu să cred, ale cărui valori să le împărtășesc eu ? Răspunsul meu este ‘nu’. Și nu mai vreau să am de-a face cu PSD, până când nu văd că acești oameni…(…) Oricine are probleme cu mascații, cu arestări, cu incapacitatea de a reprezenta binele public trebuie să dispară din partid, nu mai poate să candideze la noi demnități publice, e o idee de bun simț”, a argumentat Sebastian Ghiță.

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri că nu este de acord cu afirmațiile deputatului PSD Sebastian Ghiță potrivit cărora Ion Iliescu ar trebui să se retragă și a susținut că sunt mulți membri PSD care spun că și Sebastian Ghiță ar trebui să plece din partid.

Ponta a admis, într-un interviu la DC News, că este prieten cu Ghiță, dar că nu este de acord ‘cu modul în care el face anumite lucruri pe scena publică’.

„Mai e un lucru: faptul că orice spune Sebi Ghiță se consideră că am spus eu. Eu n-am știut ce o să spună aseară la RTV, dar nici nu m-apuc să spun acum: mă dezic, mă delimitez…Relația personală e relație personală, proiectul politic însă e altceva și, în măsura în care el nu se simte în această echipă, atunci sigur ne vom despărți”, a mai precizat premierul.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.