Acasă Dezvăluiri Pavel Abraham infiltrat de autorități în gruparea Bercea?

Pavel Abraham infiltrat de autorități în gruparea Bercea?

DISTRIBUIȚI

În luna iulie 2014, Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, declara că Parchetul instanţei supreme verifică legalitatea soluţiilor date în dosarele lui Bercea Mondial, separat de cercetările Inspecţiei Judiciare a CSM, precizând că soluţiile de neîncepere a urmăririi penale pot fi infirmate. Astfel toate dosarele care fuseseră închise sau nelucrate au fost repuse pe rolul parchetelor. La începutul lunii iunie avocatul Pavel Abraham, fost șef al IGPR, a preluat familia Bercea ca și clienți și în mai puțin de o lună de „consiliere juridică” membrii clanului au fost puși sub învinuire, inculpați și arestați preventiv în mai multe dosare. Acțiunea lui Pavel Abraham s-a făcut în paralel cu apariții la Antena3 și RTV ale sale, ale Izaurei precum și declarații urlate de Bercea din duba arestaților, transmise în direct de televiziuni. În mai puțin de două luni, clanul Bercea a fost nimicit. Aici discuția se poate dezvolta vizavi de dreptul fiecărei persoane chiar și a unui criminal în serie de a fi apărat de un avocat și de dreptul populației de a nu fi supusă acțiunilor unui clan ca cel al lui Bercea, ceea ce un fost polițist de talia lui Abraham nu poate concepe.

Azi, Bercea Mondial și soția lui au fost arestați într-un nou dosar de evaziune și spălare de bani

Interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, și soția lui, Fănica Anghel, au fost primit mandate de arestare pentru 30 zile după ce ieri au fost reținuți de procurorii DIICOT – Craiova într-un nou dosar, fiind acuzați de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare, evaziune fiscală și spălare de bani, în formă continuată.

Reținerea celor doi este doar un act procedural, pentru că ei se află deja în detenție, după ce au fost condamnați în mai 2014 în alt dosar, respectiv Bercea Mondial — 8 ani și 9 luni închisoare, iar Fănica Anghel — un an de închisoare.

Împreună cu ei au fost reținuți Marian Dumitru Chitea, fost subprefect de OLT și Sergiu Dănișor.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada 2007 — 2011, cei patru au constituit un grup infracțional organizat în scop de evaziune fiscală, delapidare și spălare de bani.

Prin intermediul firmei SC Topcad Construct SRL Slatina, administrată în toată această perioadă de Marian Chitea și Sergiu Dănișor, aceștia au derulat mai multe tranzacții comerciale cu autoturisme achiziționate de la SC Euro Tehno Grup SRL Pitești și SC Autec Autotehnik SRL Pitești.

Autoturismele au fost cumpărate în numele Topcad Construct SRL, prin Sandu Anghel și fiul acestuia, Florin Anghel, delegați, iar plata acestora s-a făcut atât prin depuneri în numerar în conturile celor două societăți din municipiul Pitești, cât și prin plăți făcute direct din conturile Topcad Construct SRL.

Procurorii mai susțin că există suspiciuni că, deși autoturismele au fost înregistrate în contabilitatea Topcad Construct SRL ca mijloace fixe, acestea au fost înstrăinate, prin intermediul lui Bercea Mondial, către membrii familiei acestuia sau alte persoane găsite tot de către acesta, fără a mai fi achitate.

Prin manopere similare, Marian Chitea și Sergiu Dănișor, în calitate de administratori și în numele Topcad Construct SRL, au achiziționat de la membrii familiei lui Bercea bunuri mobile și imobile la prețuri supraevaluate.

Prejudiciul în dosar se ridică la un milion de euro.

Ancheta a fost realizată cu sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul cu IGPR — BCCO Craiova și IGPR — DIC, suportul de specialitate fiind asigurat de Serviciul Român de Informații și Departamentul de Informații și Protecție Internă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.