Acasă Politic Statuia lui Mihai Viteazul nu-si gaseste locul in Targu Mures

Statuia lui Mihai Viteazul nu-si gaseste locul in Targu Mures

DISTRIBUIȚI

Statuia primului unificator al Tarilor Romane pare sa-si gaseasca cu greu un loc in Transilvania.

Statuia lui Mihai Viteazul, donata de Consiliul Judetean Prahova orasului Targu Mures, nu va avea o locatie definitiva pana la sfarsitul anului, amplasarea acesteia fiind un subiect controversat.

Potrivit primarului Dorin Florea, nu mai este timp pentru ca sa se puna in discutia Consiliului Local Targu Mures amplasarea statuii lui Mihai Viteazul, insa aceasta va ramane trei saptamani pe soclul din fata prefecturii, sub paza, dupa care va fi instalata provizoriu in holul primariei.

Primarul Florea a afirmat ieri, intr-o conferinta de presa, ca amplasamentul definitiv va fi pus in discutie anul viitor de catre Consiliul local, adaugand ca si propunerea privind statuia lui Rakoczi Francisc al II-lea va fi luata in considerare tot atunci.

Florea a declarat ca paza statuii lui Mihai Viteazul, asigurata permanent de o echipa de gardieni publici, este necesara pentru ca soclul pe care a fost amplasata de Ziua Nationala, donatie a unei firme, este destul de firav pentru cele 450 de kilograme ale statuii de bronz.

Consilierii locali mureseni au respins, in luna noiembrie, proiectul de amplasare a statuii lui Mihai Viteazul pe Bulevardul Maresal Antonescu, de 1 Decembrie, dupa ce au discutat in contradictoriu pe acesta tema timp de o ora si jumatate, in cadrul unei sedinte ordinare.

UDMR a propus, prin consilierul local David Csaba, ca o data cu amplasarea statuii lui Mihai Viteazul sa fie adoptat si un proiect de hotarare care prevede amplasarea pe acelasi bulevard a statuii principelui transilvanean Rakoczi Francisc al II-lea, inscaunat in 1704 in Biserica din Cetate, si care pana nu demult dadea numele unei strazi.

In replica, consilierii locali din alte partide politice i-au acuzat pe cei ai UDMR ca le impun o conditionare, diversele variante propuse pentru aprobarea celei de a doua statui fiind insa respinse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.