Acasă Politic UDMR somează Guvernul să încalce legea care interzice arborarea unui drapel străin...

UDMR somează Guvernul să încalce legea care interzice arborarea unui drapel străin în absența celui românesc

DISTRIBUIȚI

Prefecții de Covasna și Harghita au amendat primarii din localitățile în care s-a arborat in 15 martie drapelul Ungariei, încălcându-se legea care spune că drapelele altor state pot fi arborate pe teritoriul României numai împreună cu drapelul naţional. Amenzile s-au aplicat după ceactivistul Cătălin Berenghi a depus memorii în acest sens la Președinție, Guvern, Ministerul de Interne, după cum am relatat AICI.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a cerut, într-un discurs rostit joi la Satu Mare, Guvernului, premierului şi ministrului de Interne să oprească acţiunile prefecţilor din Covasna şi Harghita, care au luat măsuri împotriva primarilor care „decorează localităţile în culorile steagului maghiar” cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni.

Liderul Uniunii a arătat că, potrivit raportului Consiliului European, România a făcut regrese în privinţa garantării drepturilor naţionale şi lingvistice ale naţionalităţilor, dând exemplul prefecţilor din Covasna şi Harghita. „Raportul Consiliului European care analizează aplicarea prevederilor acordului cadru pentru protecţia minorităţilor a stabilit că România nu doar că nu este un stat model în garantarea drepturilor naţionale şi lingvistice ale minorităţilor, ci este mai degrabă un exemplu de regres în acest domeniu. Astăzi, ar fi şi un act revoluţionar şi dacă instituţiile implicate nu ar prezenta într-o lumină ireală acest subiect, ci ar începe să aplice corecţiile necesare, aşa cum propune şi raportul nostru paralel. În schimb, ei continuă să deformeze realitatea, susţinând că au creat un stat model, exemplar, în timp ce prefectul de Covasna pedepseşte primarii care decorează localităţile în culorile steagului maghiar cu ocazia sărbătorii noastre naţionale. Cer pe această cale Guvernului, premierului şi ministrului de Interne să oprească acţiunile prefecţilor din Covasna şi Harghita, pentru a pune capăt acestei anomalii iresponsabile şi stresante!”, a declarat Kelemen Hunor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.