Acasă Actualitate Berenghi cere Guvernului să aplice legea și să-l amendeze pe primarul din...

Berenghi cere Guvernului să aplice legea și să-l amendeze pe primarul din Sfântu Gheorghe

DISTRIBUIȚI

Primarul din Sf. Gheorghe, Antal Arpad, este inculpat de DNA pentru fapte de corupție. Penalul, deși stă cu sabia închisorii deasupra capului, se joacă cu focul. A arborat în municipiul Sfântu Gheorghe drapelul Ungariei încălcând legea care spune că drapelele altor state pot fi arborate pe teritoriul României numai împreună cu drapelul naţional. Somat de prefectură să respect legea, penalul a răspuns printr-un comunicat: „În momentul de faţă, pregătindu-se de comemorarea festivă a 170 de ani de la Revoluţia şi Lupta de Independenţă din 1848–1849, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a decorat centrul oraşului cu panglici de culori naţionale ungureşti, Piaţa Libertăţii cu drapel naţional unguresc şi câteva străzi cu cocarde. Niciunul dintre aceste simboluri nu este drapelul oficial al Ungariei, drapelul naţional unguresc nefiind acelaşi lucru cu drapelul Ungariei”, se arată în comunicatul Primăriei Sfântu Gheorghe.
Drapelul este chiar al Ungariei, răspunsul primarului fiind unul de șmecher care se crede deștept.

Activistul civic Cătălin Berenghi anunță că „această situație reprezintă o contravenție, conform art. 24, alin.1 litera g din H.G. nr. 1157/2001” și că depune „memorii la Președinția României, Primul Ministru, Ministrul de Interne și la Ambasada Italiei în România pentru batjocorirea drapelului Italiei și implicarea țării noastre într-un conflict diplomatic alimentat și finanțat de țara vecină Ungaria”.

„Având în vedere art. 24, alin.1, lit.g) din HG 1157/2001 pentru aprobarea Normelor privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României, constituie contravenţie ”arborarea drapelului sau a fanionului altui stat, cu alte dimensiuni decât cele ale drapelului României şi cu alte ocazii sau în alte condiţii decât cele prevăzute la art. 6, 7 şi 9”. Potrivit art. 24, alin. 3 din Hotărârea de Guvern menţionată mai sus, ”constatarea contravenţiei şi aplicarea amenzii se fac de către persoanele împuternicite de ministrul administraţiei publice, de către prefect sau de împuterniciţii acestuia şi se aplică conducătorului autorităţii sau instituţiei publice, primarului, preşedintelui consiliului judeţean, precum şi persoanei fizice sau juridice vinovate de săvârşirea contravenţiei.”, explică Berenghi.

Citește și Procesul colectiv „Berenghi și Gornic vs. mega-moschee” merge mai departe

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.