Acasă Politic Vicepreședinte al Parlamentului: Șoferii UBER plătesc aceleași impozite ca cei de taxi....

Vicepreședinte al Parlamentului: Șoferii UBER plătesc aceleași impozite ca cei de taxi. Dreptul la muncă este garantat. Șoferii Uber nu pot fi dezavantajați

DISTRIBUIȚI

„Avem datoria să respectăm dreptul la muncă și tratamentul fiscal egal al tututor celor care muncesc în activități de taximetrie și transport persoane de tip rideshare, chiar dacă apar diferențe de tarife ale serviciilor de piața prestate de aceștia, provenite din competitivitatea și tipul de business”, spune deputatul liberal Marilen Pirtea, vicepreședinte al Camerei Deputaților, cu referire la conflictul dintre taximetriști și cei care lucrează prin UBER, conflict ce a cunoscut o nouă etapă, la sfârșitul săptămânii trecute, sub forma unui protest al taximetriștilor din Timișoara.

În răspunsul pe care Ministerul Finanțelor Publice l-a formulat la interpelarea pe care deputatul liberal a adresat-o în Parlament se precizează faptul că veniturile obținute de persoanele fizice care realizează transport privat prin aplicația UBER beneficiază de un tratament fiscal care nu este diferit de cel aplicabil veniturilor obținute de angajații altor societăți de taximetrie.

Pirtea susține că libera concurență și competitivitatea sunt principii care reglează uniform piața europeană a serviciilor de transport în sistem de taximetrie și transport persoane rideshare, iar specificul de operare comercială a celor două tipuri de societăți fac posibile diferențe de costuri, reflectate în tarifele finale aplicate. Cu toate acestea, toate societățile plătesc impozit pe profit, reglementat de Codul fiscal, iar toți angajații acestor societăți, indiferent că sunt de taximetrie sau de ridesharing, plătesc impozite similare, reglementate de Codul muncii, adaugă liberalul.

„Nu este deloc indicat să-i dezavantajăm și să-i blamăm pe cei care prestează servicii de transport în regim ridesharing, acuzându-i de dumping, din cauză că tarifele lor sunt uneori mai mici decât tarifele celor care prestează servicii de taximetrie prin companii locale. Pentru aceste diferențe de tarife nu sunt responsabili angajații, ei plătesc același impozit pe veniturile din muncă, precum angajații societăților de taximetrie. Pentru diferența de tarife, provenită dintr-o structură a costurilor diferită în societățile clasice de taximetrie față de societățile de transport rideshare, nu pot să fie acuzați cei care își exercită dreptul la muncă. E important să reafirmăm că dreptul la muncă este asigurat în mod egal tuturor celor care activează în acest domeniu”, subliniază vicepreședintele Camerei Deputaților.

1 COMENTARIU

  1. Uber-ul mai nou este f neserios! Am sosit la aeroportul Otopeni, am chemat UBER-ul , mi-a scris pe tel ca vine un opel (fara nr de inmatriculare sau tel soferului) , apoi a schimbat cu un Renault (fara nr inmatriculare, fara nume sau date contact sofer), in parcarea aeroportului erau multe masini Renault, nu am gasit masina, au luat banii 18,9 lei si a plecat probabil cu alt pasager.
    M-au anuntat cu parere de rau ca au luat doar 10 lei de pe card si ca au plecat.
    Simplu, iei banii prostului , iei alt client si hotie pe fata. Bravo UBER!! m-am lamurit si cu voi, nu va deziceti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.