Acasă Sănătate Bolile copiilor: afecțiunile vizuale și bolile de nutriție

Bolile copiilor: afecțiunile vizuale și bolile de nutriție

DISTRIBUIȚI

Cele mai frecvente afecțiuni ale elevilor din învățămåntul preuniversitar sunt legate de probleme de vedere, de metabolism și de nutriție sau locomotorii, potrivit Raportului privind starea învățămåntului în anul școlar 2008-2009.
Potrivit documentului, afecțiunile legate de problemele de vedere ocupă același loc fruntaș și la copiii din creșe și grădinițe. De asemenea, copiii cu vårste între unu și trei ani suferă, pe långă afecțiuni de vedere, și de boli de metabolism și nutriție.
La grupa de vårstă 4-6 ani, pe locul doi după afecțiunile vizuale sunt cele neuropsihice și de limbaj. Raportul menționează că la copiii din creșe au fost descoperite, totodată, afecțiuni de sånge, malformații congenitale, boli neuropsihice și ale aparatului urinar, în timp ce la grădiniță, după afecțiunile vizuale, neuropsihice și de limbaj, cele mai frecvente au fost bolile legate de metabolism și nutriție, locomotorii, respiratorii cronice și malformațiile congenitale.
Pe locul patru ca frecvență la grupa 7-9 ani sunt afecțiunile neuropsihice, urmate de bolile respiratorii cronice și cardiocirculatorii, în timp ce la grupa 10-12 ani pe același loc se află bolile respiratorii cronice, neuropsihice și cardiocirculatorii. Frecvența acestor afecțiuni ale inimii cresc la grupa de vårstă 13-19 ani, ocupånd locul patru printre bolile frecvente la această categorie și fiind urmată de boli respiratorii cronice. La grupa de vårstă 13-15 ani, pe locul 6 în privința bolilor se situează cele neuropsihice, în timp ce la grupa 16-19 ani, pe ultimul loc ca frecvență sunt afecțiunile digestive cronice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.