Acasă Social Au tot mințit dar acum s-au decis: scad taxele pentru medicii de...

Au tot mințit dar acum s-au decis: scad taxele pentru medicii de familie, salariile nete în Educație și Sănătate cresc cu 4%

DISTRIBUIȚI

Olguța Vasilescu știe să mintă și să se fardeze ca o gheișă însă cu cifrele nu înțelege nimic, având absolvită Facultatea de Filologie. Așa se explică faptul că a elaborat o lege proastă a salarizării, folosind specialiști de pe vremea lui Ceaușescu, ceea ce a dezechilibrat bugetul României. Varianta găsită de ministrul de Finanțe de a repara prostia penalei din fruntea ministerului Muncii a fost de a trece contribuțiile în sarcina angajatului, reducându-se astfel cu 21% salariile mărite inconștient de la 1 iulie 2018 pentru categoria privilegiată de bugetari: membrii de partid.

Ministerul Finanțelor Publice a anunțat oficial că în ședința Guvernului din 26 octombrie 2017, a fost dezbătută în primă lectură Ordonanța de urgență privind modificarea și completarea Legii nr.227/2015 privind Codul Fiscal.

Potrivit textului ordonanței, principalele modificări sunt:

-impozitul pe venit se reduce de la 16% la 10%
– nivelul contribuțiilor scade cu 2 puncte procentuale, astfel că din totalul de 39,25% contribuții plătite la un salariu brut, se vor plăti 37,25%.
– din totalul de 22,75% contribuții datorate de angajator, 20 de puncte se transferă către salariat.
– În total, din salariul brut, 35% vor fi contribuții reținute de angajator în numele salariatului iar contribuțiile rămase în sarcina angajatorului, respectiv 2,75% (după transferul de 20 puncte la salariat), scad la 2,25% și vor acoperi riscurile de șomaj, accidente de muncă, concediu medical, creanțe salariale. Acestea din urmă vor fi cuprinse într-o singură contribuție, care se va numi contribuție asiguratorie pentru muncă.
– În privința românilor care desfășoară activități independente (medicii, avocații, notarii, jurnaliștii, scriitorii, artiștii etc.), aceștia nu vor mai plăti contribuții sociale raportate la sumele obținute din aceste activități. Aceste contribuții se vor calcula la nivelul salariului minim pe economie.

Pentru Educație și Sănătate, de la 1 ianuarie 2018, salariile brute se vor majora cu 25% ceea ce va genera o creștere a salariului net de 4%

Azi, în 2017 salariul net, cel care ajunge în buzunar, se calculează astfel pentru fiecare sută de lei încasată:

143 lei
CAS 10,5% 15 lei
CASS 5,5% 8 lei
Șomaj 0.5% 1 leu
Impozabil 119 lei
Impozit 16% 19 lei

Salariu net 100 lei

Din 2018, cei 143 de lei devin 179 de lei și salariul se va calcula astfel

179 lei
CAS 25% 45 lei
CASS 10% 18 lei
Impozabil 116 lei
Impozit 10% 12 lei

Salariu net 104 lei

Așadar la fiecare sută de lei încasată astăzi, de la 1 ianuarie medicilor, profesorilor, asistenților și învățătorilor le vor intra în buzunar 4 lei în plus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.