Acasă Social Cod galben de vânt și vijelii, în țară

Cod galben de vânt și vijelii, în țară

DISTRIBUIȚI

Meteorologii au avertizat că vineri după-amiază vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, în județele Vâlcea, Gorj, Harghita, Mureș, Sibiu, Bihor, Prahova și Buzău, pentru aceste zone fiind emise atenționări nowcasting cod galben.

Potrivit uneia dintre avertizările emise vineri de Administrația Națională de Meteorologie, până la ora 16.00, în jumătatea nordică a județelor Vâlcea și Gorj, inclusiv zona municipiilor Râmnicu Vâlcea și Târgu Jiu, se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, averse ce pot depăși 20 de litri pe metru pătrat și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Tot până la ora 16.00 vor fi sub avertizare cod galben județul Harghita, în special zona localităților Murgeni, Secuieni, Cristuru Secuiesc și Porumbeni, județul Mureș, respectiv localitățile Sighișoara, Albești, Saschiz, Apold și Daneș, precum și județul Sibiu, zona localităților Laslea, Biertan, Dumbrăveni, Moșna și Mediaș. În aceste zone sunt anunțate cantități de precipitații ce pot depăși 25 de litri pe metru pătrat, grindină mică și medie, intensificări ale vântului și descărcări electrice.

O altă avertizare, valabilă până la ora 15.40, a fost emisă pentru județul Bihor, în speciale municipiul Oradea și localitățile Cefa, Salonta, Lazareni, Rabagani, Holod și Beiuș, unde vor fi averse de ploaie ce pot cumula peste 25 de litri pe metru pătrat, izolat grindină de dimensiuni mici, intensificări de scurtă durată ale vântului și frecvente descărcări electrice

 

De asemenea, în zona deluroasă și montană a județelor Prahova și Buzău vor fi frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, averse ce pot cumula izolat peste 20 de litri pe metru pătrat și intensificări ale vântului. Avertizarea pentru aceste zone este valabilă până la ora 15.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.