Home Social Încă 555 de noi joburi create la Guvern deși angajările la stat...

Încă 555 de noi joburi create la Guvern deși angajările la stat sunt oficial înghețate

DISTRIBUIŢI

Dintr-un foc, Guvernul Ciucă a înfiinţat, în şedinţa de miercuri, 555 de noi slujbe la stat, dintre care 477 în instituţii din subordinea Ministerului Agriculturii. Alte aproape 1.000 de slujbe în sistemul bugetar au apărut în septembrie, căci tot spuneau liderii Coaliţiei sărăciei că „este pentru prima dată când statul strânge cureaua” şi că au sistat angajările la stat.

„Guvernul Ciucă spune că nu are bani să mărească pensiile, dar are bani pentru plata a 555 de noi angajaţi la stat. S-a lăudat că îngheaţă angajările la stat, începând cu 1 iulie 2022, dar Cabinetul Ciucă i-a minţit pe români. De atunci, aproape săptămână de săptămână s-au mai creat noi locuri de muncă în sistemul bugetar sau au aprobat scoaterea la concurs a unor posturi vacante. USR a solicitat în nenumărate rânduri ca aceste angajări la stat, pe bandă rulantă, să înceteze. Traversăm o perioadă de criză economică şi economiştii avertizează că 2023 va fi mai greu şi mult mai imprevizibil. Guvernul chiar trebuie să înceapă reformarea sistemului public şi să facă economii, la fel ca toţi românii”, afirmă Denisa Neagu, deputat USR şi membru în Comisia pentru industrii şi servicii a Camerei.

Cele 555 de noi posturi sunt împărţite între Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale – 150 posturi, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – 249 posturi, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare – 78 posturi, Agenţia Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială – 70 posturi şi Inspecţia Judiciară – 8 posturi.

Posturile aprobate miercuri vin în continuarea celor aproape 1.000 de posturi ocupate în instituţiile publice în luna septembrie, adică după aşa-zisa îngheţare a angajărilor la stat.

Iar dezmăţul pe banii românilor în perioadă de criză este de abia la început dacă ţinem cont de faptul că nu mai departe de zilele trecute Coaliţia PSD-PNL-UDMR a dat undă verde pentru 200 de noi posturi la ANPC şi a depus proiect de lege pentru ca şi ANRE să primească 180 de posturi în plus. Totodată, astăzi intră în vigoare derogarea de la OUG-ul privind îngheţarea angajărilor la stat prin care Parlamentul a primit liber să organizeze concursuri sau examene pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante.

Şi, dacă peste tot acest şir interminabil de derogări, mai pui şi majorările pe şest de salarii, precum cea de la Cancelaria prim-ministrului Ciucă, bătaia de joc la care îi supune pe români coaliţia patronată de preşedintele Iohannis, nu mai poate fi acoperită nici de cele mai sforăitoare discursuri marca PSD-PNL.

1 COMENTARIU

 1. In Romania BALCANICA Ddevenita salbatica, dupa 1989, avem presedinti de tara, prim-ministri, ministri, parlamentari, presedinti de consilu judetene, prefecti, primari, judecatori, procurori, politisti, membri ai Curtii de conturi, ai Curtii Constitutionale, inspectori financiari, academicieni, ofiteri; MApN, SRI, SIE, STS, SPP, PREOTI in exercitiul functiunii cu AVERI ilicite FABULOASE, cu dosare penale in lucru in faze diferite de invastigare sau judecata, multe achitate……????.
  Este fireasca intrebarea, ce statut au cetatenii romani aflati sub acesti POLITRUCI IMPOSTORI , MAFIOTI conducatori si de ce suporta POPORUL asemenea autoritati publice, COMPROMISE, IMORALE, INCOMPETENTE populate de din belsug cu puscariabili si ticalosi ? Acesti penali si puscariabili au emis si emit de 33 de ani legi pentru protejarea libertatii si averilor proprii dobandite prin HOTIE si ca sa execute pedeapsa cu inchisoarea in petreceri si chefuri la domiciliile lor luxoase din tara si strainatate, FARA CONFISCAREA AVERILOR ILICITE de miliarde de dolari. Unde in lume mai exista asemenea POPOR , JUSTITIE sau DREPTATE .
  In RO JUSTITIA SRL permite ca hotii si banditii FARAONI sa CONDUCA si sa ADMINISTREZE OBSTEA aparati de legile IMORALE facute de ei NAROZII si ticalosi???
  UNDE IN LUME MAI EXISTA PESTE 2.000 DE LEGI NECONSTITUTIONALE elaborate DE HOTI PENTRU HOTI si C.C.R. sau AVOCATUL POPORULUI sa taca ca porcii in papusoi….???
  În ultimii 33 de ani ECONOMIA TARII A FOST DISTRUSA si AVUTIA NATIONALA INSTRAINATA si insusita de MAFIOTI TRADATORI. Datoria țării a crescut de la PLUS 5 miliarde de dolari existenta IN 1990 la peste 100 de miliarde de euro in prezent , in conditiile in care taoate STRUCTURILE sistemului social romanesc sunt pe ultimele locuri din lume (sanatate, invatamant, aparare, infrastructura, etc. )
  BURGHEZIA COMUNISTA adica BOGATASII fraudisti-banditi ai ROMANIEI SUNT DIN RANDUL POLITICIENILOR SEMIDOCTI MAFIOTI SI TICALOSI PRECUM SI DIN REPREZENTANTII PUTERII REZERVATE A STATULUI (din JUSTITIE, SECURITATE, ARMATA, etc).
  Ro este o tara bananiera. Peste 5 milioane de romani au emigrat, (9 romani pe ora emigreaza) suntem a doua tara din lume la emigratie dupa SIRIA.
  De ce si CUM s-a ajuns aici?
  Este OARE poporul roman un popor de sinucigasi…???
  Numai o REVOLTA POPULARA GENERALA ca in Coreea de Sud intreprinsa in anii ’90 mai poate NORMALIZA viata publica si cea sociala din Ro.
  Atunci sud – coreenii au optat, luptat si infaptuit o republica prezidentiala.
  I-au condamnat prin JUDECARE PUBLICA pe POLITICIENII, GUVERNANTII, DEMNITARII, JUDICIARISTI si pe cei cu FUNCTII PUBLICE vinovati de MAREA CORUPTIE intretinuta de acestia cateva decenii. Totodata au dispus si confiscarea averii acestora NEJUSTIFICATA pana la rude de gradul doi.
  De atunci gradul de DEZVOLTARE si fericire a poporului sud-coreean creste constant. HAIDETI ROMANI la REVOLTA POPULARA GENERALA cat mai avem oportunitatea necesara, adica cat mai avem si noi romanii TARA, sa inlocuim HAZNAUA sau TROACA POLITICA din Ro PLINA de ZOI, LATURI , GUNOAIE si REZIDUURI UMANE cu ELITE adevarate ,progresiste, NATURALE si DEMNITATI umane de CARACTER si cu HAR DUMNEZEESC si de VOLUNTARIAT care sa aduca normalitatea si fericirea mult asteptata de secole si BINE meritata poporului roman.
  Ro din 1990 este capturata de MAFIOTI, BANDITI, TALHARI, DERBEDEI, etc si trebuie recuperata daca mai putem si cat mai avem ce.
  Numai o diagnosticare profunda si riguroasa a cauzelor nocive, toxice existente in calea PROGRESULUI NATIEI ROMANE ne va conduce la ELABORAREA unor STRATEGII si PROGRAME eficiente DE DEZVOLTARE in interes general-national.
  UNDE SUNTETI VOI ADEVAR si DREPTATE PODOABE SFINTE ALE EXISTENTEI UMANITATII PENTRU CA OCHII ROMANILOR PLANSI si TRISTI DE VEACURI VOR SA VA VADA…???…

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.