Acasă Social Jumatate din judet va primi ajutor social

Jumatate din judet va primi ajutor social

DISTRIBUIȚI

Un studiu efectuat de catre Directia Generala de Munca si Solidaritate Botosani arata ca Legea 416/2000 privind asigurarea venitului minim garantat va avea un impact deosebit asupra populatiei sarace din judetul Botosani, favorizand ameliorarea situatiei materiale a multor persoane si familii sarace.

Numarul botosanenilor care vor beneficia de ajutor material se va situa, intr-o prima etapa, in jurul a 50.000 de familii si persoane, fiind posibil ca pe parcurs sa creasca. Ca termen de comparatie, la ora actuala, in judetul Botosani beneficiaza de ajutor social din partea statului peste 6.500 de persoane, iar prin noua lege, numarul acestora va creste de inca sapte ori. -In aprecierea noastra, de aceasta lege ar urma sa beneficieze, intr-o prima etapa, 50.000 de persoane, ceea ce inseamna ca, raportat la populatia judetului, proportia beneficiarilor ar putea fi cuprinsa intre 43-50% din populatia judetului, raportandu-ne la gradul de saracie si la situatia economica locala. Vreau sa mentionez ca la capitolul saracie ne situam peste rata medie pe tara, care este de 43%. De asemenea, numai pentru judetul nostru, efortul financiar depus in acest sens se va situa in jurul a 200 miliarde de lei-, a declarat Dan Stancescu, sef Serviciu asistenta sociala din cadrul DGMSS.

O intrunire pe aceasta tema s-a consumat, la inceputul saptamanii, intre sefii directiilor teritoriale de munca, secretarii generali ai consiliilor judetene si ministrul muncii si solidaritatii sociale, Marian Sarbu. Acesta a cerut celor prezenti sa se implice in masurile organizatorice care trebuie luate pentru implementarea acestei legi in teritoriu. Conform celor declarate de Victor Raveica, director general al DGMSS Botosani, in perioada imediat urmatoare, mai exact pe 26 si 27 noiembrie, va incepe instruirea pe zone a sefilor serviciilor descentralizate, care se vor ocupa direct de aceste activitati. Tot in perioada urmatoare, se vor infiinta compartimente speciale de asistenta sociala. -Important este ca la aceasta intalnire avuta la Guvern s-a stabilit un calendar de masuri si activitati in vederea punerii in aplicare a acestei legi. Va fi transmisa primariilor o nota de masuri semnata de prefect si de presedintele Cosiliului Judetean, prin care vom obliga institutiile sa puna in executare prederile legale-, a precizat directorul general al DGMSS.

Cererile vor fi depuse de potentialii beneficiari incepand cu 1 decembrie, iar plata efectiva se va face in ianuarie. Important de mentionat este faptul ca primarul va raspunde de plata tuturor drepturilor, Consiliul Local avand obligatia sa asigure, cu prioritate, fondurile necesare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.