Acasă Social O demisie si jocuri de culise in privatizarea Neptun-Olimp

O demisie si jocuri de culise in privatizarea Neptun-Olimp

DISTRIBUIȚI

Demisia de la sfarsitul saptamanii trecute a directorului general al societatii Neptun-Olimp, Dumitru Filip, nu este decat praf aruncat in ochii opiniei publice. In spatele acestei demisii se acund aranjamentele unor reprezentanti de marca ai partidului de guvernamant privind adjudecarea celui mai galonat complex hotelier de pe litoralul romanesc al Marii Negre -Amfiteatru-Panoramic-Belvedere. Pentru realizarea acestui obiectiv, greii PSD din zona Bacaului, in frunte cu Dan Matei Agathon, aveau nevoie si de cineva care sa tina afacerea cel putin pe linia de plutire. Singurul care putea duce la bun sfarsit aceasta misiune era Dumitru Filip, dar acesta dorea si el sa-si primeasca partea sa. Ca atare, Dumitru Filip demisioneaza de la conducerea societatii Neptun-Olimp, pe motiv de intarziere a privatizarii. Insa dupa licitatiile din aceasta vara, o sa-l gasim la conducerea societatii Olimp Estival 2002 SA, rezultata in urma divizarii societatii-mama, ce include complexul Panoramic-Amfiteatru-Belvedere. Pe langa aceasta sarcina, Dumitru Filip va mai primi, prin licitatie, si un alt job, pe numele sotiei, anume societatea Terra Estival 2002 SA, care detine hotelurile Terra si Caraiman, inclusiv restaurantul. Toate aceste aranjamente puse la cale de ministrul Dan Matei Agathon nu s-ar fi realizat daca nu ar exista girul primului-ministru, care insista sa controleze aceasta afacere impreuna cu o fosta mare gimnasta a Romaniei stabilita peste Ocean.

Demisia de la sfarsitul saptamanii trecute a directorului general de la societatea -Neptun Olimp- SA, Dumitru Filip, in actuala conjunctura nu mai surprinde pe nimeni. In vederea privatizarii, -Neptun-Olimp- SA a fost divizata in 26 de societati, fiecare cu propria conducere, urmand ca sase dintre acestea sa fie deja vandute la inceputul lunii viitoare. Ca atare, in aceste conditii, directorul Dumitru Filip se vedea pus in situatia de a nu mai putea participa la licitatie si astfel ramanea cu buza umflata. Astfel spus, demisia sa este praf aruncat in ochii opiniei publice, deoarece in spatele ei se ascunde o intreaga inginerie al carei punct terminus va fi bornat la licitatiile din acest sezon estival. Dintre cele 26 de societati rezultate in urma divizarii, cea mai atractiva este SC -Olimp Estival 2002-, ce include complexul Panoramic-Amfiteatru-Belvedere, al carei capital social este de 25.285.933.000 de lei.

Potrivit unor persoane bine informate din minister, acest complex va fi adjudecat, in urma unei licitati, de catre persoane din zona Bacaului aflate in anturajul ministrului Dan Matei Agathon. Din aceasta galerie de sustinere nu vor lipsi greii Bacaului: Hrebenciuc, Sechelariu, Iacubov, dirijati din umbra de catre Miron Mitrea. Bineinteles ca toata aceasta realizare nu se va putea face fara girul premierului. Cum administrarea unitara a complexului Panoramic-Amfiteatru-Belvedere nu este o joaca de copil, ministrul turismului a sugerat ca Dumitru Filip ar fi cel mai nimerit pentru asa ceva. Inaltele fete ale partidului de guvernamant au fost de acord, dar mai trebuia si OK lui Filip. Acesta n-a zis nu, dar a pus si cateva conditii, printre care si adjudecarea, cei drept prin licitatie, a unui hotel din Neptun. Cum preferinta lui Dumitru Filip se indreapta catre SC -Terra Estival 2002- SA, ce include hotelurile Terra si Caraiman, cu restaurant cu tot, se pare ca zarurile au fost aruncate. Nu intamplator, sotia lui Filip isi desfasoara activitatea la aceasta ultima societate. Tot intamplator sau nu, dupa revenirea lui Dan Matei Agathon in fruntea turismului, la conducerea Hotelului Panoramic a fost numita o doamna din anturajul greilor de la Bacau.

Dumitru Filip sustine ca la baza deciziei sale se afla -alte preocupari- care au aparut intre timp, insa a mentionat ca va continua sa activeze in sectorul de turism. Inlocuitorul sau va fi Constantin Gheorghiu, fost director in anii trecuti la societatile Mamaia SA si Venus 2000 SA. Oficiali ai Ministerului Turismului au precizat ca Dumitru Filip a plecat pentru ca si-a incheiat misiunea, aceea de a diviza si pregati societatea pentru privatizare. In schimb, Dan Matei Agathon a afirmat ca in perioada urmatoare va analiza si posibilitatea introducerii administrarii speciale la -Neptun-Olimp- SA, printr-un reprezentant al Ministerului Turismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.