Acasă Social Profesor universitar despre Cîțu: de la Dăncilă încoace nu am văzut o...

Profesor universitar despre Cîțu: de la Dăncilă încoace nu am văzut o personalitate mai incoerentă cu așa sărăcie de vocabular

DISTRIBUIȚI

Ciprian Mihali, profesor la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, a făcut o analiză a discursului premierului Florin Cîţu la o emisiune de televiziune: „Are dificultăţi în a articula cuvintele în propoziţii şi propoziţiile în fraze, se repetă obsesiv, se poticneşte, pronunţă greşit, stâlceşte cuvinte simple, lasă fraze neterminate, face dezacorduri sau construieşte propoziţii fără sens.”
Redăm mai jos postarea lui Ciprian Mihali: „Am ascultat fragmente din intervenţia lui Florin Cîţu la Digi24. Atent cum sunt la limbaj şi la argumentare, pot să spun cu mâna pe inimă că de la Viorica Dăncilă încoace nu am văzut o personalitate publică mai incoerentă si care să dea dovadă de o asemenea sărăcie de vocabular. Are dificultăţi în a articula cuvintele în propoziţii şi propoziţiile în fraze, se repetă obsesiv, se poticneşte, pronunţă greşit, stâlceşte cuvinte simple, lasă fraze neterminate, face dezacorduri sau construieşte propoziţii fără sens. Aşa cum spuneam şi despre Viorica Dăncilă, toate acestea sunt semne ale unei inteligenţe mediocre şi ale unei educaţii precare. O minte limpede şi sigură pe ea însăşi se exprimă limpede şi apăsat. O minte sărăcăcioasă şi nesigură pe ea se va exprima în cuvinte puţine şi în formulări incoerente. Aceste carenţe vizibile de către oricine au darul de a ne îngrijora, pentru că domnul Cîţu este chemat să decidă pentru noi toţi, în condiţiile in care discernământul lui nu pare cel mai sănătos. Dacă la acest tablou adaugăm infantilismul colajului video de pe Instagram, în care premierul se compară cu un Superman, într-un montaj care încurajează practica periculoasă a tehnicii de manipulare deep fake, avem toate motivele să fim preocupaţi pentru acele dimensiuni ale vieţii noastre care depind de deciziile domnului Cîţu şi ale celor care îl promovează în mod interesat şi iresponsabil. Aşa cum arată ţara azi, soluţia e oare un simulacru de Superman prost falsificat?”, este postarea.

10 COMENTARII

 1. „celor care îl promovează în mod interesat şi iresponsabil”. Ha,ha. Sau he, he. Deci „săracul” e promovat dă unii dăștepți.
  Poate-n emisiunea cu pricina s-au pus probleme doctrinare, s-au făcut remarcile de afiliere necesare, s-au propus soluții, atunci e de-nțeles de pildă exprimarea pe scurt „soluția” .

 2. „Are dificultăți în a articula cuvintele” etc., etc. Perfect adevărat, dl prof. Ciprian Mihali știe ce spune și o spune clar și fără echivoc. Felul de a vorbi al execrabilul actual prim-ministru (ce năpasta pe capul cetățenilor acestei țări!) trădează un individ sărac (de tot!) cu duhul. Cum vorbește, așa „gândește” și tot așa „conduce” guvernul (i. e. – ne nenorocește pe noi toți, milioane de contribuabili, transformați într-o plebe stoarsă până la ultima picătură).
  Din păcate, analiza distinsului universitar clujean se potrivește mănușă și altora din spațiul public autohton, și nu doar din mizerabila clasa politică actuală. Bunaoara, lui Ion Cristoiu, „marele Jac” (formula obsesiv folosita de un alt ziarist agramat, care, posesor al unui bagaj limitat de cuvinte, se refugiază cu regularitate de ceas în expresia „și așa mai departe”). „Discursul” lui I. C. – mă refer la forma, nu discut conținutul, uneori, justificat – este o tortura, fiind fara cap și fără coadă, împănat cu aluzii sexuale (refulări inconștiente ale unor obsesii personale). Și noi râdeam – exemple dintr-o listă păgubos de lunga… – de Marean Vanghelie sau de Viorica Dancila. Vai ș-amar!

 3. Profeore…..,nu saracia de cuvinte si vocabularul conteaza la un om care are puterea sa ia decizii majore pentru tara ci tocmai deciziile pe care le ia,ori deciziile astea proaste luate de Catu in defavoarea Romaniei si a romanilor nu sunt luate pentru ca asta este un om chiar atat de prost ci pentru ca este un tip orgolios care isi urmareste interesle;ia spuneti domnule profesor,Adrian Nastase a luat mai multe decizii proaste pentru Romania decat Fl.Catu si V.Dancila la un loc pentru ca asta a fost premierul cel mai prost ca nivel intelectual si cu vocabularul cel mai sarac din istoria tari?.

 4. Important e ca e bancabil , cei mai trebuie la o somitate ca Catu acorduri de limba . El a semnat acorduri de colaborare ,in trecut,cu cei care il sustin acum si aaa a iesit din puscarie si s-a repropasit in tara . Iar din iubire si demnitate maxima maximala , ii vrea vandut tot activul pe care inca se mai sprijina statul roman .

 5. Așa popor, așa premier. Suntem blestemați. Veorica Vasilica și
  acum Vasilică Fomfăilă. Sper ca moțiunea să-și facă efectul.
  Cine îi va urma ? Pe cine va numi premier ficusul de la Cotroceni ?
  Dacă ajunge premier ministrul educației, chiar că suntem blestemați
  ca popor.

 6. Așa popor, așa premier. Suntem blestemați. Veorica Vasilica și
  acum Vasilică Fomfăilă. Sper ca moțiunea să-și facă efectul.
  Cine îi va urma ? Pe cine va numi premier ficusul de la Cotroceni ?
  Dacă ajunge premier ministrul educației, chiar că suntem blestemați
  ca popor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.