Acasă Social Sanitas are 68.700 de semnături pentru grevă. Salariile medicilor nu sunt printre...

Sanitas are 68.700 de semnături pentru grevă. Salariile medicilor nu sunt printre revendicări

DISTRIBUIȚI

Federația Sanitas a strâns până în prezent 68.700 de semnături pentru declanșarea grevei generale în data de 31 octombrie, a declarat marți, pentru AGERPRES, prim-vicepreședintele federației, Marius Sepi.

„Ziua de 19 octombrie 2016 este una importantă pentru tot ceea ce înseamnă sistemul sanitar și de asistență socială. Este ziua în care ne cerem drepturile și nu mai acceptăm jumătăți de măsură!(…) Este timpul să ne cerem drepturile! Este timpul să spunem STOP umilinței cadrelor medicale! Nu ne-am dorit să ajungem aici! Însă am ajuns în situația să nu mai putem profesa. Am ajuns în situația în care să trimitem pacienții să își cumpere tratamentul și materialele sanitare din afara spitalelor. Am ajuns să ne îngropăm colegii morți la datorie din cauza epuizării fizice. Am ajuns umiliți de niște guvernanți cărora nu le pasă ce se întâmplă cu populația acestei țări. 19 octombrie este ziua în care arătăm că suntem o forță”, afirmă reprezentanții Sanitas într-o postare pe site-ul federației.

CITEȘTE ȘI Mulțumiți de salariile lor uriașe, șefii Sanitas subminează protestele medicilor

Revendicările anunțate Sanitas nu includ majorarea salariilor medicilor:

„1. Extinderea Contractului Colectiv de Muncă la nivelul sectorului „Sănătate. Activităţi veterinare”.
2. Corectarea discriminărilor / inechităţilor salariale produse de O.U.G. nr. 20/2016 şi O.U.G. nr. 43/2016;
• Includerea în anexele O.U.G. a tuturor categoriilor de personal omise, respectiv: ASISTENȚĂ SOCIALĂ, UNITĂȚI MEDICO-SOCIALE, PERSONAL TESA, D.S.P., CREȘE;
• Calcularea sporurilor și a altor drepturi salariale la salariul de bază actual, conform ultimului act normativ în vigoare;
• Reașezarea valorică a salariilor pentru unitățile clinice și neclinice.
3. Promovarea unei Legi a salarizării specifice pentru sectorul sanitar și de asistență socială pornind de la principiile și coeficienții Legii nr. 284/2010.”

În luna august, SANITAS a amenințat guvernul cu proteste „dacă se dau drepturile la medici”, după cum relata un sindicalist prezent la negocieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.