Acasă Special La vremuri noi, credite noi

La vremuri noi, credite noi

DISTRIBUIȚI

BNR pare un Don Quijote pornit in lupta de a mai domoli setea noastra de a cheltui tot mai multi bani cu imprumut. Desi Banca Nationala mentine conditiile drastice de acordare a creditelor, bancile par sa gaseasca in fiecare zi noi ispite: credite fara carte de munca, cu dobanzi tot mai mici sau chiar fara, iar ultima gaselnita – credite pe viata.

…fara carte de munca

Creditele de nevoi personale de la Raiffeisen, BRD si, mai nou, de la Bancpost si Banca Romaneasca pot fi contractate fara carte de munca. La Bancpost este nevoie doar de adeverinta de salariu si de o factura de utilitati. Suma maxima este de 5.000 euro, fata de 10.000 euro pentru creditul standard. Creditele se acorda pe o perioada de 10 ani, cu dobanda de 9,95% pentru RON, valabila in primele 3 luni si de 11,95 % pentru euro.

Banca Romaneasca a lansat creditul de nevoi personale cu 10 pe linie: 10.000 euro, pe o perioada de 10 ani, cu 10% dobanda. Se acorda pe baza actului de identitate, adeverintei de salariu si a unei facturi de utilitati.

…sau pe viata

BCR si BRD a lansat un tip de imprumut care nu exista decat pe pietele financiar-bancare straine: un credit cu garantie ipotecara pe termen lung, de 20 sau 25 de ani, care se poate suplimenta pe masura ce se ramburseaza ratele lunare la creditul initial. Asadar, din sumele rambursate pentru creditul initial, banca mai acorda un nou imprumut. La BRD, creditul suplimentar este posibil dupa un an de la contractarea creditului initial. La BCR, noul credit functioneaza dupa principiul unei linii de credit, fiind posibile retrageri si rambursari multiple in primii cinci ani, in limita plafonului maxim acordat.

Florin Pascu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.