Acasă Special Marcel Iureș impresionat de un cowboy: sunt alb și heterosexual. Ca să-nțeleg,...

Marcel Iureș impresionat de un cowboy: sunt alb și heterosexual. Ca să-nțeleg, e cazul să ne organizăm și noi?

DISTRIBUIȚI

Actorul Marcel Iureș, care se declară un om credincios, consideră că actualele controverse pe tema familiei sunt „o șmecherie” și „o gogoașă”. El spune că nu societatea ar trebui antrenată în asemenea discuții, care mănâncă timp și energie și care sunt lipsite de relevanță. Invitat la Digi 24, actorul Marcel Iureș a afirmat că familia este formată dintr-un bărbat și o femeie, spre uluirea celor doi moderatori, Florin Negruțiu și Claudiu Pândaru.

Întrebat de Negruțiu ce părere are despre inițiativa Coaliției pentru Familie, „o organizație formată din mai multe ONG-uri afiliate Bisericii care vrea să schimbe definiția familiei în Constituție în sensul definirii familiei ca uniunea dintre un bărbat și o femeie”, Marcel Iureș a răspuns: „aaa, trebuie să precizăm cine sunt soții…Un bărbat și o femeie…Păi și nu e normal?”, Moderatorii revin și punctează că tot ceea ce face Coaliția pentru Familie este pentru a exclude posibilitatea legiferării căsătoriilor între persoanele de același sex, dar Iureș e tranșant: „E treaba lor. Asta e. Eu m-am însurat cu o femeie. Am făcut un copil, care are sexul bărbătesc. La baza societății e familia formată dintre un bărbat și o femeie, pentru că ei fac copii și asigură mersul înainte al lumii”. ”Poate se mai naște un Iisus, un Mahatma Gandhi…”, a mai adăugat Marcel Iureș.

Cei doi moderatori au dat exemplul Germaniei, care recent a legiferat căsătoriile între persoanele de același sex. Marcel Iureș a fost indiferent: „Foarte bine. Și noi ce să facem?”.
Despre incidentele de la Cluj actorul a comentat: „Ca la scandal. Dați o palmă unui cerșetor la Casa Centrală a Armatei și o să vedeți că se strânge lume buluc. Astea-s simple. E mersul lumii. Vorbim de minorități – și nu o spun cu ipocrizie, că descopăr eu acum cuvântul -, am… altă… treabă. Pur și simplu am altă treabă. Nu îmi bat capul. Oricum plătim o armată de oameni care trebuie să gândească lucrurile astea. Tot pe mine mă întrebi? Ce-ai cu mine, frate? Am treabă! Pe cuvânt!”, a insistat actorul.
El a povestit o întâmplare de când se afla la Los Angeles și s-a uitat într-o zi la un show Oprah Winfrey în care o Jenny fostă John voia să nască, dezbatere maximă în studio între susținătorii acesteia și medicii care nu puteau oferi garanții. Oprah dă legătura în Dallas unde un cowboy își expune și el punctul de vedere: „Vă zic cazul meu. Eu sunt alb, fumător, sunt catolic, bunicii mei au făcut o parte din America, întâmplător chiar asta de-aicea de unde fumez eu, sunt heterosexual, am 11 nepoți, îmi iubesc nevasta și muncesc de mă ia dracu’, de dimineața până noaptea. Ca să-nțeleg: e cazul să ne organizăm și noi? Spuneți-mi. Nu e nicio problemă. Ne organizăm!”, a povestit actorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.