Acasă Special Mesajul tacit al președintelui Iohannis către femei: Proastelor! La cratița istoriei!

Mesajul tacit al președintelui Iohannis către femei: Proastelor! La cratița istoriei!

DISTRIBUIȚI

Profesoara universitară Mihaela Miroiu a analizat componența Comisiei prezidențiale privind Proiectul de țară și a concluzionat: „22 de barbati pentru Romania. Si o femeie ratacita. In rest, doar neghioabe idioate, incapabile sa gandeasca ce vor de la viitorul Romaniei. Probabil ca se tem ca femeile vor dori o tara orientata spre educatie, sanatate si mediu (asa cum reiese din optiunile lor despre prioritati nationale). La ce le foloseste sa studieze in proportie de peste 70% stiintele guvernarii: Stiinte politice, Administratie Publica, Drept, Studii Economice, Sociologie?
Mesajul tacit este: Proastelor! La cratita istoriei!
PS. In definitiv, daca nu se revolta ele de fiecare data cand sunt eliminate de la decizii, de ce sa nu fie calcate in picioare?” constată Mihaela Miroiu, profesoară la  Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), conducătoare de doctorat în Științe Politice și care predă cursurile Ideologii politice actuale, Etica în relații internaționale și Teorii politice feministe.

Pentru această comisie au fost nominalizate 23 de persoane, respectiv zece membri independenți, un reprezentant al Guvernului, câte doi reprezentanți ai formațiunilor și partidelor parlamentare.

Cei zece membri independenți sunt: Cristian Popa — fost viceguvernator al BNR și fost vicepreședinte al Băncii Europene de Investiții, Dan Dungaciu — sociolog și geopolitician, președinte al Fundației Mării Negre, Gabriela Drăgan — profesor universitar la ASE și director general al Institutului European din România, Ioan-Aurel Pop — academician și rector al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Gheorghe Oprescu — profesor universitar la Universitatea Politehnică București și fost președinte al Consiliului Concurenței, Lucian Croitoru — consilier pe probleme de politică monetară al guvernatorului BNR, Vasile Pușcaș — istoric și profesor la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și fost negociator-șef al României pentru aderarea la UE, Cristian Pârvulescu — politolog și președinte al Asociației „Pro Democrația”, Valentin Lazea — economist-șef al Băncii Naționale a României și Iulian Chifu — fost consilier prezidențial, analist de politică externă și profesor la SNSPA București.

Din partea Guvernului a fost nominalizat Vasile Iuga — senior advisor la PwC.

PSD i-a nominalizat pentru această comisie prezidențială pe deputatul Viorel Ștefan și pe fostul ministru al Fondurilor Europene Marius Nica.

De la PNL în comisie fac parte Ene Dinga — fost ministru al Integrării Europene, cercetător științific la Academia Română și Adrian Ciocănea — profesor universitar la Universitatea Politehnică București și fost ministru al Economiei.

UDMR îi trimite în comisia prezidențială pe europarlamentarul Winkler Gyula și pe deputatul Attila Korodi, fost ministru al Mediului, iar grupul minorităților naționale — pe liderul grupului, Varujan Pambuccian, și pe deputatul Ovidiu Ganț.

ALDE este reprezentat de Cosmin Cristian — fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și de fostul parlamentar Radu Cojocaru, iar PMP de europarlamentarul Siegfried Mureșan și de Lucian Alexandru Curtu — decan al Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere de la Universitatea Transilvania din Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.