DISTRIBUIȚI
contra

Selecționerul naționalei României și Lucian Sânmărtean (managerul general al loturilor mici de la FRF) au urmărit cu sufletul la gură evoluția din teren a tricolorilor care au sub 16 ani.
Fotbaliștii pregătiți de Adrian Văsâi au bifat o dublă amicală cu Turcia, la Buftea, primul meci fiind câștigat de români, 1-0, pentru ca aseară oaspeții să-și ia revanșa cu 2-1.
Tricolorii mici au deschis scorul din penalty, prin Remus Mihai, în minutul 8, însă oaspeții au reușit să egaleze până în pauză, prin Akgün, minutul 27. Golul victoriei turcilor a fost marcar de Halvaci, în minutul 78, tot din lovitură de la 11 metri.
Au evoluat contra Turciei: 1. Mitrovic (12. Popa, 66′) – 2. Ciontea, 3. Sârbu (14. Nicolescu, 54′), 5. Lazăr, 4. Pârvulescu (15. Nicolae, 54′) – 8. Floarea (17. Pandele, 41′), 6. Nechita-cpt. – 7. Mihai (18. Negoescu, 47′), 10. Popescu (20. Mălăele, 47′), 11. Niță (22. Bodișteanu, 54′) – 9. Curea (21. Tudor, 41′).
Contra: ”Am văzut lucruri interesante, suntem pe drumul cel bun”
Selecționerul primei reprezentative, Cosmin Contra, staff-ul său, managerul general al loturilor de juniori de la FRF, Lucian Sânmărtean, precum și alți foști fotbaliști au fost prezenți la partidă.
”Guriță” a mărturisit că are mare încredere în tinerii juniori români, pe care-i vede, peste câțiva ani, în lotul echipei mari.
”A fost un meci echilibrat, echipele au avut ocazii, sunt copii de 15 ani, trebuie să învețe și din victorii și din înfrângeri. Am văzut lucruri interesante, sunt pe drumul cel bun. O să încercăm ca naționalele mici să preia modelul echipei mari, o să avem o discuții pe tema asta cu ceilalți antrenori, oricum, loturile joacă același sistem ca echipa mare, 4-2-3-1. Sperăm ca de aici să se nască o nouă Generație de Aur, noi ne dorim ca jucătorii să urce la fiecare categorie de vârstă și să ajungă la lotul A, pentru ca apoi să se califice la turneele finale. Naționala de tineret are o șansă enormă să se califice după 20 de ani la EURO, iar eu sunt sigur că vor reuși. Experiența de la un Campionat European îi va maturiza mult. Sper ca ei să fie un exemplu pentru celelalte naționale” – Cosmin Contra, selecționer România.
Lucian Sânmărtean:” N-a fost greu să trec de la echipament la costum”
Considerat unul dintre cei mai tehnici fotbaliști pe care i-a avut România, Lucian Sânmărtean, 38 de ani, a renunțat în această vară la cariera de jucător, dar a ales să rămână în fenomen. A fost numit manager general al tuturor loturilor de juniori ale României, iar din noul post nu ratează nici o partidă a tricolorilor mici.
”Când am venit la FRF aveam o teamă că lucrurile nu vor fi cum mă gândeam, dar antrenorii sunt competenți, organizarea e bună, lumea le acordă încredere și atenție copiilor. Avem generații foarte bune, antrenori pregătiți, eu am văzut o îmbunătățire foarte mare a jocului, a mentalității.Toți ne dorim o nouă <<Generație de Aur>>, dar pentru asta trebuie să avem grijă de copii, să-i lăsăm să crească normal, să se obișnuiască cu performanța și cu ce se cere la echipa națională. Pentru mine, trecerea de la echipamentul de joc, la costum nu a fost dificilă. Intru cu jucătorii la antrenament, antrenorii îi întreabă pe copii de mine, ei mă știu, m-au prins jucând, mă întreabă diverse lucruri. Îmi aduc aminte de momentele mele de juniorat când îi văd pe ei” – Lucian Sânmărtean, manager general loturi de juniori România.
La meciul cu Turcia a fost în tribună și Gică Popescu, ex-căpitanul echipei naționale având emoții pentru fiul său, Nicolas Popescu, om de bază al naționalei jucătorilor sub 16 ani. Legitimat la FC Viitorul la Academia lui Hagi, Popescu Jr. evoluează cu numărul 10 la naționala U16.
Echipa lui Văsâi va debuta în toamna anului viitor în campania de calificare la turneul final european din 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.