Acasă Sport -Diavolul-, ucis de ruleta penalty-urilor

-Diavolul-, ucis de ruleta penalty-urilor

DISTRIBUIȚI

Ieri, la Yokohama, s-a disputat ultimul meci oficial al anului fotbalistic international 2003. Si nu a fost unul oarecare, ci Supercupa Intercontinentala, confruntare de traditie care pune fata in fata castigatoarele competitiilor majore rezervate echipelor de club din Europa si America de Sud. A fost cea de-a 42-a editie a intrecerii, insa numai a 24-a in noul format. In sistemul actual, -Batranul continent- conducea cu 12-11, iar inaintea partidei s-a declansat un veritabil razboi mediatic, fiecare grupare declarand ca principala favorita va face totul pentru a-si imbogati zestrea de trofee.

Aproape 68.000 de spectatori, care au creat o ambianta deosebita, au tinut sa fie martori ai acestui eveniment, ce a adus pe gazon vedetele lui AC Milan si Boca Juniors.

Primul sfert de ora a fost unul de tatonare, in care fiecare formatie a tinut sa ia pulsul adversarului. Sud-americanii au etalat un joc bazat pe viteza si o buna circulatie a balonului, italienii, mai disciplinati tactic, multumindu-se sa acorde o atentie sporita defensivei. Boca a realizat cea dintai faza mai periculoasa (*20), insa Dida a intervenit salvator de doua ori la suturile expediate de Iarley si Schelotto. Faza schimba aspectul jocului si primul atac mai consistent al team-ului european a adus deschiderea scorului: Pirlo (*23) l-a gasit cu o pasa lunga pe Tomasson, care nu a gresit tinta. Replica argentinienilor nu a intarziat, o faza rapida surprinzandu-i pe veteranii Maldini si Costacurta, iar Donnet a restabilit egalitatea. Cei care ar fi putut intra in avantaj la vestiare au fost elevii lui Ancelotti, dar bara s-a opus unui sut violent, de la distanta, al lui Kaka.

Repriza secunda a scos de la cabine un -Diavol- mult mai motivat. In minutul 50 s-a consumat o faza care ar fi putut schimba fata meciului: Shevchenko a fost faultat de Burdisso, in postura de ultim aparator, insa arbitrul rus nu i-a acordat firescul cartonas rosu argentinianului! Dominarea Milanului a fost categorica, Maldini (*60) si Kaka (*65) irosind imense ocazii de a puncta. In dorinta de a transa victoria in favoarea lor, antrenorii au riscat, aruncand in lupta vedetele de pe banca, Inzaghi si Telez, chiar daca acestea nu erau in plenitudinea fortelor. Pana la finalul celor 90 de minute, nici una dintre formatii nu a mai inscris, asa ca au urmat prelungirile. Golul de argint a ramas o iluzie, invingatoarea fiind stabilita de ruleta ruseasca a penalty-urilor. Sud-americanii au trecut mai bine acest examen, la care milanezii s-au prezentat lamentabil. Si au intrat in posesia ravnitului trofeu.


Stadion Yokohama, spectatori 67.757.

Au marcat: Tomasson (*23)/Donnet (*28).

Penalty de departajare: Pirlo (ratare), Rui Costa (gol), Seedorf (ratare), Costacurta (ratare)/Schiavi (gol), Battaglia (ratare), Donnet (gol), Cascini (gol).

AC MILAN: Dida – Cafu, Costacurta, Maldini, Pancaro – Gattuso (*102 Ambrosini), Pirlo, Kaka (*78 Rui Costa), Seedorf – Shevchenko, Tomasson (*59 F. Inzaghi).

BOCA JUNIORS: Abbondanzieri – Perea, Schiavi, Burdisso, Rodriguez – Donnet, Battaglia, Cascini, Cagna – Iarley, Schelotto (*71 Tevez).

A arbitrat: Valentin Ivanov (Rusia).

Cartonase galbene: Kaka, Cafu/Perea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.