Acasă Sport Doroftei trebuie sa-i acorde revansa lui Balbi

Doroftei trebuie sa-i acorde revansa lui Balbi

DISTRIBUIȚI

Nelamuririle in ceea ce priveste viitorul adversar al proaspatului campion mondial profesionist Leonard Doroftei (WBA) au disparut in totalitate. Cei 17 membri ai Comitetului Executiv WBA, intruniti in capitala Venezuelei, Caracas, au decis – dupa numai 15 minute de deliberari – ca romanul, detinator al centurii supreme la categoria semiusoara (62 kg), trebuie sa-i acorde revansa fostului campion, argentinianul Raul Balbi, pe care l-a invins la puncte in orasul american San Antonio (Texas), pe 5 ianuarie 2002. Practic, nu e -nimic nou sub Soare-, in chiar contractul primei dispute dintre cei doi fiind stipulata obligativitatea acordarii revansei in cazul unui succes al lui Doroftei. Tot ce s-a discutat, ulterior, in Romania, privind un eventual meci al lui Dorin cu un pugilist italian, au fost doar simple (si inutile) speculatii.

Membrii Comitetului Executiv al WBA au discutat in prealabil cu Osvaldo Rivero, managerul argentinianului. Decizia a fost unanima: Dorin este obligat sa-i acorde revansa lui Balbi, iar reprezentantii celor doi boxeri au o luna la dispozitie, din acest moment, pentru a negocia toate aspectele revansei.

-Decizia comitetului a fost foarte rapida si suntem increzatori, deoarece, desi partea romana a fost reprezentata de multi avocati, WBA nu a acceptat ca Dorin sa-si puna titlul in joc cu un alt adversar. Trebuie sa boxeze cu Balbi cat mai repede-, a declarat Osvaldo Rivero. Acesta a reluat ideea ca reprezentantii celor doi pugilisti au la dispozitie o luna pentru punerea la punct a amanuntelor organizatorice. Potrivit cotidianului argentinian -Clarin-, Rivero a afirmat ca meciul ar putea avea loc pe 27 aprilie, urmand sa fie stabilit locul desfasurarii.

Reamintim ca, la sfarsitul lunii ianuarie, Iosif Armas, presedintele Federatiei Romane de Box, si Yvon Michel, managerul general al clubului canadian Interbox, la care activeaza boxerul roman, au semnat un precontract in vederea organizarii in Romania a meciului in care Leonard Doroftei va lupta pentru pastrarea titlului mondial la categoria semiusoara, versiunea WBA. Toate detaliile privind organizarea acestui meci urmeaza sa fie definitivate in perioada 1-3 martie, cand Iosif Armas va efectua o vizita la Montreal, la invitatia Interbox.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.