Home Sport România, nota 7 la purtare

România, nota 7 la purtare

DISTRIBUIŢI

Ultima găselniță a forului european ce dirijează fotbalul în lupta sa împotriva violenței pe stadioane o reprezintă notele acordate pentru fairplay, cu ajutorul cărora încă trei țări mai pot înscrie câte o echipă în primul tur preliminar al sezonului 2008/2009 al Cupei UEFA, cu condiția să nu aibă un punctaj mai mic de 8.
La data de 30 aprilie 2008, când clasamentul este finalizat, toate asociațiile naționale care se înscriu în acest barem vor intra într-o tragere la sorți, în urma căreia se va stabili care sunt celelalte două țări care pot înscrie încă o echipă în Cupa UEFA, alături de câștigătoarea acestei ierarhii.
Țara inventatoare a sportului rege și cea în care stadioanele nu au de ceva vreme garduri de protecție, Anglia, s-a instalat confortabil pe prima poziție în clasamentul UEFA Fair Play. România, patria unde se construiesc cuști pentru suporterii oaspeți, iar jandarmii sunt adevărați Robocop, gata de atac, în schimb, se află pe locul 31, la egalitate cu Belarus. Locul nu este chiar dezonorant, problema vine de la punctajul primit, respectiv 7,773, la o lungime de băț distanță de o tragere la sorți pentru încă o echipă într-o competiție europeană.
Ultimul clasament, care a fost întocmit la data de 31 decembrie 2007, este bazat pe toate competițiile jucate sub egida UEFA, la nivel de club sau de echipe naționale, de la 1 mai 2007 până acum. Pentru actualul clasament se iau în considerare doar asociațiile naționale care au disputat minimum 28 de meciuri în competițiile continentale. Printre criteriile după care se stabilește acest clasament se numără atitudinea pozitivă din timpul jocului, respectul pentru adversar, respectul pentru arbitru, comportamentul publicului și cel al oficialilor, precum și numărul de cartonașe galbene și roșii.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.