Acasă Turism Turismul pe litoral, in impas

Turismul pe litoral, in impas

DISTRIBUIȚI

Dupa principiul -mai bine mai tarziu decat niciodata-, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, Ovidiu Marian, insotit de o armata de ziaristi, angajati si reprezentanti ai asociatiilor profesionale si patronale, a debarcat ieri pe litoralul Marii Negre pentru a bifa sub forma unui infotour deschiderea oficiala a sezonului estival.


Pentru a da amploare acestui festivism, chiar daca acest lucru trebuia facut in urma cu luna, o armata de soferi vor asigura timp de trei zile o deplasare confortabila – mai ales ca au autoturisme noi – a reprezentantilor autoritatii, chiar daca unii dintre ei nu aveau ce cauta pe litoral, decat poate in vacanta. Acest de gen infotour aminteste de -era Agathon-, cand acesta se deplasa cu alai si girofaruri prin statiunile de la malul marii.

Dezinteres

Numai pentru aceasta actiune s-au rezervat 13 camere pentru staful ANT la un hotel din Mamaia, controlat de un parlamentar al actualei coalitii de guvernare. De ce este nevoie de o asemenea desfasurare de forte? Pentru a incerca sa mascheze pregatirea dezastruoasa a sezonului estival si, totodata, promovarea sub orice critica a litoralului.

Specialistii din turism, atat hotelieri, cat si reprezentantii agentiilor, sustin ca niciodata litoralul romanesc nu a fost ignorat de autoritatile centrale ca in acest an. In plus, acestia afirma ca acel comandament litoral a functionat doar pe hartie, intrucat prima intalnire a celor implicati au avut loc abia prin luna aprilie. Verificarea, clasificarea si reclasificarea unitatilor de cazare si alimentatie publica s-au facut doar din -zbor-. Mai mult, specialistii considera ca situatia actuala a plajelor risca sa compromita sezonul estival, deoarece licitatia pentru concesionarea acestora s-a facut cu intarziere, iar cei care au concesionat vor practica tarife piperate.

Cum s-a ajuns in aceasta situatie? In primul rand, din cauza slabei coordonari a activitatii autoritatii, fapt demonstrat si de intarzierea licitatiilor pentru serviciile de promovare.

O contributie insemnata la degringolada din ultimul an a turismului romanesc o are si ministrul transporturilor, Gheorghe Dobre, sub tutela caruia se afla ANT. De cand a preluat ministerul, acesta nu si-a facut timp pentru o analiza serioasa a ceea ce se intampla in acest sector economic si totodata de a vedea cu cine lucreaza si cum se lucreaza la ANT, fie ca in fruntea acesteia se afla Marius Crivtonencu sau de Ovidiu Marian. De ce oare nu s-a implicat ministrul Dobre in aducerea pe linia de plutire a autoritatii? Greu de spus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.