Home Actualitate Bilanțul unei agenții guvernamentale lămurește de ce nu se majorează salariile medicilor

Bilanțul unei agenții guvernamentale lămurește de ce nu se majorează salariile medicilor

DISTRIBUIŢI

De 27 de ani tot auzim că nu se pot majora salariile medicilor pentru că nu sunt bani și astfel am ajuns ca în 2016 la fiecare 5 ore să emigreze câte un medic, în primele nouă luni ale anului 2016 fiind eliberate 1.434 de documente necesare practicării medicinei în străinătate de către Colegiului Medicilor. Una dintre explicațiile pentru care nu sunt bani a fost oferită de președintele Agenției Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), Bogdan Pușcaș în conferința de bilanț la 12 luni de guvernare. Pușcaș a anunțat că cele mai multe nereguli descoperite de Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) sunt în domeniul sănătății, aproximativ un sfert dintre contractele din spitale, atribuite prin achiziții directe, fiind susceptibile de proceduri neconforme.

„În domeniul sănătății se fac cele mai multe nereguli în achiziții publice. Din totalul contractelor din spitale, atribuite prin achiziții directe, asupra unui sfert putem emite dubii rezonabile”, a explicat Pușcaș în conferința de bilanț la 12 luni de guvernare.

ANAP a derulat, în perioada 2011 — 2016, 365 de controale în spitale, iar șapte dintre acestea sunt încă în derulare. În cadrul acestor controale, cele mai mari amenzi aplicate au fost de 200.000 de lei.

Printre unitățile care au primit această amendă se află Spitalul Clinic Județean Mureș, Spitalul de Chirurgie Plastică București, Spitalul Elias, Spitalul Sf. Ioan din Galați, Spitalul de Pneumoftiziologie din Roșiori de Vede, Spitalul Clinic Colentina, Spitalul Județean de Urgență Alexandria și Spitalul de Urgență Petroșani.

Amenzi importante au primit și Spitalul Municipal Toplița, respectiv 175.000 de lei, Serviciul de Ambulanță Județean Vaslui, Spitalul Județean de urgență Vâlcea, Spitalul Județean de Urgență Ploiești, Spitalul Județean de Urgență Târgoviște,

Spitalul Mavromati, câte 160.000 de lei fiecare, dar și Spitalul Județean Zalău, cu 150.000 de lei și Spitalul de Psihiatrie „Eftimie Diamandescu Bălăceanca” din Ilfov, cu 140.000 lei.

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.