Acasă Actualitate Aproape 300 de infractori romani au -operat- Occidentul, in luna septembrie

Aproape 300 de infractori romani au -operat- Occidentul, in luna septembrie

DISTRIBUIȚI

In timp ce asteptam ca numerotarea inversa pana la termenul eliminarii vizele Schengen sa ajunga la zero, numarul infractorilor romani care actioneaza pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene este mai mare de la o luna la alta.

Conform Biroului National Interpol, in luna septembrie a acestui an, 278 de cetateni romani au comis infractiuni pe teritoriul altor state. Romanii au savarsit 176 de infractiuni, cei mai multi fiind implicati in comiterea de falsuri (36), furturi si talharii (18), sedere ilegala (noua cazuri), trafic de droguri (sase) si omoruri (trei). Infractiunile au fost inregistrate in mare parte in Italia – 35 de cazuri, Germania – 30, Austria – 28, Ungaria si Turcia – cate 26 de cazuri. La randul lor, politistii romani au adresat organelor similare din alte state – prin Biroul National Interpol – 218 de cereri de cooperare pentru verificarea situatiei juridice a 368 de autoturisme importate in Romania cu documente suspecte de fals. De asemenea, a fost verificata autenticitatea a patru permise de conducere auto si au fost descoperite, in alte tari, 14 autoturisme care au fost furate din Romania si care urmeaza sa fie recuperate. Politistii romani au transmis celorlalte birouri centrale Interpol, pentru verificare si rezolvare, 69 de solicitari de informatii privind 91 de persoane. Au fost date in urmarire internationala 16 persoane care se sustrag urmaririi penale sau executarii unor pedepse pronuntate de instantele judecatoresti, iar noua au fost identificate si arestate.

In cazul a sase infractiuni economice, politistii romani au solicitat birourilor Interpol din mai multe state europene verificari privind persoane, firme straine sau documente emise de acestea, in relatii cu persoane ori firme romanesti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.